פרנץ' טוסט עם ריקוטה ושוקולד צ'יפס
אפילו האיטלקים לא הצליחו לחשוב על שחיתות שכזאת. סנדוויץ' פרנץ' טוסט במילוי קנולי שהוא הדרך המושלמת להגיד למישהו שאתם אוהבים אותו. כן, גם לחתול תופס
- זמן עבודהעד חצי שעה
- זמן הכנהעד חצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (2 מנות):
כוס גבינת ריקוטה
1/4 כוס אבקת סוכר
1/2 כפית תמצית וניל
1/3 כוס שוקולד צ'יפס מריר
2 ביצים בגודל L
1/4 כוס שמנת להקצפה 38% (אפשר להחליף בחלב)
4 פרוסות לחם לבן (עדיף חלה, לא מתוקה)
2 כפות (כ-30 גרם) חמאה
*אבקת סוכר לקישוט
אופן ההכנה:
1 מערבבים ריקוטה, אבקת סוכר ותמצית וניל בקערה קטנה. מקפלים פנימה בעדינות את השוקולד צ'יפס ומניחים בצד.
2 טורפים בקערה לא עמוקה או בתבנית פאי את הביצים והשמנת. מורחים 2 פרוסות לחם בתערובת הריקוטה, כ-1/2 כוס לפרוסה, סוגרים לסנדוויץ' עם הפרוסות הלא מרוחות ולוחצים אותו בעדינות. טובלים בעדינות את הסנדוויצ'ים, משני צדיהם, בבלילת הביצים והשמנת עד שהם מכוסים היטב.
3 ממיסים את החמאה במחבת גדולה, מכניסים לתוכה את הסנדוויצ'ים ומטגנים עד להזהבה, כ-4 דקות לכל צד. חוצים את הפרנץ' טוסט לשני חצאים אלכסוניים ומסדרים בצלחות. זורים מעל אבקת סוכר ומגישים מיד.
למתכון המקורי בבלוג Two Peas and Their Pod