צילום׃ Ju-Lee, Istock
טוסט פריך במחבת
תאמינו או לא, אבל אנשים הכינו טוסט גבינה לפני שהטוסטר הלחיץ הומצא - הם פשוט השתמשו במחבת. וכשמורחים את הצדדים החיצוניים של הלחם במיונז, מתקבלת תוצאה פריכה ועשירה במיוחד
| mako אוכל
| פורסם 23/02/14
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהעשרים דקות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (1 מנות):
2 פרוסות לחם
גבינה צהובה, איזה שאוהבים
מיונז
תוספות אפשריות לטוסט: בצל פרוס דק, זיתים מגולענים ופרוסים, פטריות פרוסות דק, גבינה בולגרית מפוררת ועוד
אופן ההכנה:
1 מרכיבים את הכריך כרגיל - מניחים את פרוסות הגבינה בין 2 פרוסות הלחם ומוסיפים תוספות, אם רוצים. בינתיים, מלהיטים מחבת, כמה שיותר כבדה, על האש.
2 מורחים שכבה של מיונז על צד חיצוני אחד של הכריך, מנמיכים את האש לבינונית-נמוכה ומניחים את הכריך עם צד המיונז למטה על המחבת (אין צורך לשמן את המחבת).
3 לוחצים בעזרת מרית את הכריך אל המחבת לסירוגין, למשך מספר דקות, עד שהצד התחתון מזהיב.
4 מורחים בזהירות את הצד העליון של הכריך במיונז והופכים. ממשיכים לטגן, עד שגם הצד השני מזהיב. מגישים.