חזה אווז על קרם ערמונים
תענוג אמיתי ומושחת כמו שצריך: קרם ערמונים עשיר, אגס מתוק מבושל ביין אדום עם ניחוחות של הל, קינמון ואניס ומעל כל זה נחות פרוסות עסיסיות של חזה אווז. מנה חגיגית, מושקעת וסופר טעימה
- זמן עבודהשעה ורבע
- זמן הכנהשעה ורבע
- רמת קושיבינוני
- כשרות לא כשר
מרכיבים :
חזה אווז
מלח (רצוי מלח ים אטלנטי)
פלפל שחור גרוס טרי
לקרם ערמונים:
100 גר' ערמונים קלויים וקלופים (אפשר משקית)
¼ כוס שמנת לבישול
¼ כוס חלב
לאגס ביין:
אגס אנג'ו אדום (אם אין אז ניתן להשתמש באגס ספדונה) חצוי לשניים וללא ליבה
½ כוס יין אדום מתוק (רצוי טוקאי)
½ כוס יין אדום יבש
כף חומץ בלסמי
כפית סוכר חום
2 כוכבי אניס
תרמיל הל
מקל קינמון
אופן ההכנה:
1 בסיר קטן מבשלים את הערמונים עם השמנת והחלב כ-20 דקות על אש קטנה. שימו לב - לא להרתיח. מדי פעם מערבבים למניעת היווצרות קרום.
2 בסיר קטן אחר מבשלים את שני חצאי האגס יחד עם שני סוגי היין, חומץ, סוכר, אניס, קינמון והל. מדי פעם הופכים את האגס ומנערים את הסיר כך שהנוזלים יכסו את האגס. אחרי כ-20 דקות מוציאים את האגס וממשיכים לצמצם את הנוזלים עד קבלת נוזל סמיך ומרוכז בטעמים.
3 חורצים את שכבת השומן של חזה האווז (נזהרים שלא להגיע לבשר), ממליחים ומפלפלים ומניחים על מחבת קרה עם השומן כלפי מטה. מניחים על להבה בינונית, אחת לכמה דקות מנקזים את השומן שנמס מהחזה (מומלץ לשמור בצנצנת במקרר לשימוש בתבשילים אחרים). לאחר 15-20 דקות מגבירים את האש ומטגנים עד שמתקבל שומן זהוב וקריספי. הופכים את החזה ומטגנים במשך 4 דקות את הצד השני. מוציאים מהמחבת ומניחים ל-5 דקות מנוחה בצד. שימו לב, לא לפרוס את החזה ללא מנוחה.
4 טוחנים במעבד מזון את הערמונים עם השמנת, החלב וקורט מלח, עד לקבלת מרקם חלק.
5 פורסים את חזה האווז לפרוסות בעובי ס"מ.
6 מורחים שכבה דקה של קרם ערמונים ומניחים את פרוסות האווז מעל. בצד הצלחת מניחים את שני חצאי האגס ושופכים מעט מהרוטב המרוכז מעל. ניתן לשפוך פס דקיק של הרוטב על חזה האווז. מפזרים מעט מאוד גבישי מלח על החזה ומגישים.
מתכוני התכנית מובאים כאן כפי שסופקו למערכת אוכל טוב על ידי המתמודדים.