צילום׃ דניאל בר און, מאסטר שף
סלט עדשים, קינואה ופירות יבשים
קבלו את הסלט הכי שמח בסביבה: עדשים וקינואה, משמשים מיובשים וצימוקים, שום ועגבניות, פטריות פוטרבלו ואפילו טופו מוקפץ: כל מה שטעים, נעים וצבעוני נכנס ומתקבל באהבה
רחל בן אלול | מאסטר שף
| פורסם 17/08/15
- זמן עבודהשלושת רבעי שעה
- זמן הכנהשלושת רבעי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים :
עדשים שחורות
קינואה
שום
עגבניות
בצל
פטריות פורטבלו
משמשים
צימוקים
טופו
כוסברה
נענע
פטרוזיליה
פלפל אדום קלוי
תמרים
קשיו
אופן ההכנה:
1 מבשלים את הקינואה והעדשים בנפרד, בשני סירים.
2 מערבבים יחד את הקינואה והעדשים המוכנות, מוסיפים כוסברה, פטרוזיליה ועגבנייה – כולם קצוצים.
3 מוסיפים צימוקים ומשמשים קצוצים.
4 מקפיצים במחבת עם קצת שמן פטריות, בצל וטופו.
5 מסדרים את הסלט בצלחת או קערה רחבה ומוסיפים לו שבלולי פלפל קלוי ואת תערובת הטופו המוקפץ.
6 במחבת מטגנים פלפל חריף יחד עם שום, שמן זית ולימון. יוצקים את תכולת המחבת מעל הסלט, מוסיפים גם קשיו ותמרים – ומגישים.
מתכוני התכנית מובאים כאן כפי שסופקו למערכת אוכל טוב על ידי המתמודדים.