סופלה עדשים והל עם גלידת זביון שקדים
קינוח מיוחד באמת עם שילוב טעמים מפתיע: סופלה מעדשים והל שמקבל מרקם כיפי, אוורירי וקליל, עם גלידה מושלמת בטעמי שקדים. בהחלט שווה את ההשקעה
- זמן עבודהעד שעה
- זמן הכנהשעה וחצי
- רמת קושינדרשת מיומנות
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (3 מנות):
8 כפות גדושות של עדשים ירוקות מונצואלה
4 כפות גדושות של סוכר
קורט מלח
3 ביצים, מופרדות
2 כפיות גדושות קמח לבן רגיל
כפית שטוחה אבקת הל
1 כף של מיץ לימון
1 כפית של תמצית וניל
1 כפית חמאה, לציפוי הכלי
סוכר, לציפוי הכלי
לגלידה:
5 חלמוני ביצה
4 כפות סוכר
כף וחצי ליקר אמרטו (ליקר שקדים איטלקי)
100 מ"ל (1/3 כוס+כף) שמנת מתוקה
אופן ההכנה:
1 מבשלים את העדשים עם חצי ליטר של מים ביחד עם 2 כפות סוכר וקורט מלח למשך 40 דקות.
2 מעבירים את תכולת הסיר לקערה וטוחנים עם בלנדר ידני לקבלת קרם. נותנים לקרם להתקרר ומוסיפים את 3 חלמוני הביצים, הקמח, אבקת ההל, מיץ הלימון ואת תמצית הווניל ומערבבים.
3 במקביל מקציפים את החלבונים של הביצה ואת שאר הסוכר (2 כפות) עד לקבלת קצב יציב (4-5 דקות הקצפה עם מקציף חשמלי). מקפלים את הקצף אל תערובת העדשים.
4 משמנים עם חמאה וסוכר את 3 כלים לסופלה. מחלקים את תערובת הסופלה בין הכלים. שמים על תבנית גדולה ומניחים אותה בחלק התחתון של תנור שחומם ל-200 מעלות. אופים 15 דקות, עד שהסופלה התרומם והתייצב.
5 במקביל, אחרי ששמים את העדשים על האש, מכינים את הגלידה: שמים את החלמונים, הסוכר והליקר בקערה, ואותה ממקמים מעל סיר עם מים מבעבעים (הסיר צריך להיות קטן מהיקף הקערה, המים לא צריכים לגעת בתחתיתה). מקציפים היטב את התערובת בערך 5-6 דקות, לקבלת תערובת אוורירית ויציבה שנקראת זביון.מעבירים את הזביון למכונת גלידה, מוסיפים את השמנת המתוקה ומפעילים את המכונה עד שמתקבלת גלידה – בערך חצי שעה.
6 מגישים את הגלידה יחד עם הסופלה.
מתכוני התכנית מובאים כאן כפי שסופקו למערכת אוכל טוב על ידי המתמודדים.