צילום׃ מתוך האתר foodrepublic.com

חטיפי קולה מטוגנים

מצאנו מתכון מדרום ארצות הברית לעוגיות קולה מטוגנות. בהתחלה זה נשמע מוזר, אבל כשמתעמקים במתכון, מגלים שהוא לא כל כך שונה מכל מתכון אחר של עוגיות מטוגנות. מה אתם אומרים, הייתם מנסים?

| mako אוכל | פורסם 11/04/13 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 3.2 22 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

3 ביצים

2 כוסות קולה (בשום פנים ואופן לא דיאט)

1/4 כוס סוכר

3-4 כוסות קמח

2 כפיות אבקת אפייה

1/2 כפית מלח

שמן צמחי לטיגון עמוק

אבקת סוכר

אופן ההכנה:

1 טורפים את הביצים בקערה גדולה. מוסיפים את הקולה ואת הסוכר וטורפים שוב.

2 בקערה נפרדת, מערבבים 2 כוסות קמח עם אבקת אפייה ומלח. מוסיפים לקערה הגדולה עם תערובת הקולה ומערבבים. תוך כדי ערבוב מוסיפים עוד כוס קמח, עד לקבלת תערובת חלקה, אחידה ולא מאוד מעובה. אם צריך, מוסיפים עוד קמח. 

3 מחממים שמן לטיגון עמוק.

4 מפילים בעדינות כדורים בגודל כ-3-4 ס"מ מהתערבות אל תוך השמן, ומטגנים כ-2-3 דקות, עד הזהבה. מעבירים לצלחת עם נייר סופג.

5 מפזרים מעל הכדורים אבקת סוכר בעודם חמים.

(מקור)

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!