צילום׃ רענן כהן, מאסטר שף
גלידת חמאת בוטנים
את השילוב המתוק-מלוח והמבורך שבוטנים מביאים לקינוחים כבר אימצנו מזמן. הגיע הזמן להוסיף גלידה וזהו, החיים שלנו מושלמים: גלידת חמאת בוטנים עם מקל וניל, בתוספת גנאש שוקולד מלמעלה ובוטנים קלויים וגרוסים
מיכל אפשטיין | מאסטר שף
| פורסם 16/08/15
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהעד שעה
- רמת קושיבינוני
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (4 מנות):
1/2 ליטר חלב
100 גרם סוכר
6 חלמונים
1/2 מקל וניל
כף גדושה חמאת בוטנים
לגנאש:
125 מ"ל שמנת מתוקה
100 גרם שוקולד מריר
להגשה:
בוטנים קלויים מלוחים גרוסים
אופן ההכנה:
1 מערבבים את הסוכר עם החלמונים.
2 בסיר מחממים את החלב עם מקל וניל. כשהחלב מתחמם מוסיפים חמאת הבוטנים לפי הטעם ומערבבים כל הזמן עד למיזוג.
3 מוסיפים מעט מהחלב החם אל החלמונים והסוכר, מערבבים היטב, ואז מוסיפים את שאר החלב החם בזרימה איטית.
4 מחזירים לסיר. מערבבים כל הזמן על האש כ-5 דק עד שהמסה מתאחדת ומסמיכה. מקררים, מוציאים את מקל הווניל ומכניסים למכונת גלידה.
5 להכנת השוקולד: מרתיחים שמנת בסיר קטן ומוזגים מעל השוקולד. מערבבים עד ליצירת תערובת חלקה ומבריקה.
6 שמים גלידה בקערה, מעל רוטב שוקולד ומעל מפזרים בוטנים קלויים.
מתכוני התכנית מובאים כאן כפי שסופקו לאוכל טוב על ידי המתמודדים.