צילום׃ istockphoto
לביבות ריקוטה מתוקות
שבוע האוכל עושה לנו חשק לנסות דברים חדשים, כמו את לביבות הריקוטה האלה, שיכולות בכיף לשמח אתכם ואת הילדים שלכם בתור ארוחת ערב מקורית
כתבה פרסומית | המחלבה מבית יצחק
| פורסם 29/12/13
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהעשרים דקות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
350 גרם ריקוטה של המחלבה (ניתן להשיג במעדנייה)
1 גביע יוגורמה (140 גרם לגביע) של המחלבה
6 כפות קמח תופח
3 כפות סוכר לבן
3 כפות סוכר חום
2 ביצים
1 שקית סוכר וניל
קורט וניל
להגשה
1 גביע יוגורמה (140 גרם לגביע) של המחלבה
דבש (רק למי שרוצה)
אופן ההכנה:
1 מועכים היטב את הריקוטה והיוגורמה לכדי מרקם אחיד (אפשר לטחון בבלנדר מוט), מוסיפים את שאר הרכיבים ושוב מערבבים עד לעיסה אחידה.
2 מחממים מחבת טפלון. מכינים בעזרת כף לביבות בקוטר 5-6 ס"מ (לשים לב שלא תהיינה גבוהות מדי, כדי שהטיגון יהיה אחיד) ומטגנים עם מעט חמאה - בכל פעם שמכניסים לביבות חדשות, מוסיפים חמאה.
3 מגישים כשהלביבות חמימות עם כף יוגורט כבשים ומעט דבש.
* ניתן להשיג את מוצרי המחלבה במעדנייה בבית יצחק, www.hamachlava.co.il