צילום׃ בני גם זו לטובה, mako אוכל

אצבעות פולנטה ותירס טרי פריכות

מקלות פריכים ומשגעים של פולנטה, תירס ופרמזן, שמטוגנים בציפוי של פירורי לחם. מי שזה מזכיר לו שניצל תירס צודק - מדובר בגרסה הבוגרת של שניצל תירס, עם רוטב איולי אלוהי בצד

יוסי שטרית | mako אוכל | פורסם 18/02/16 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.5 82 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (8 מנות):

1 כוס גרגירי תירס טרי

1 כוס קמח תירס לפולנטה

4 כוסות חלב

1 כוס שמנת מתוקה

קליפה מגוררת מלימון אחד

¼ כוס פרמזן מגורד

 

לציפוי ולטיגון:

½ כוס קמח לבן

3 ביצים

1 כוס פירורי לחם

שמן עמוק לטיגון

לאיולי:

3 חלמונים

½ חבילה כוסברה, קצוצה

½ פלפל אדום חריף, קצוץ

1 כף חרדל

2 שיני שום, קצוצות

½ כוס שמן זית

½ כוס שמן קנולה

מיץ מלימון אחד

מלח

אופן ההכנה:

1 להכנת האיולי: מערבבים במעבד מזון את כל חומרי האיולי מלבד השמנים, מיץ הלימון והמלח. מוסיפים תוך כדי טחינה את השמנים עד לקבלת מרקם של מיונז. מוסיפים את מיץ הלימון ומתבלים במלח.

2 טורפים יחד את כל מרכיבי הפולנטה מלבד הפרמזן בסיר, על אש נמוכה, עד שכל הנוזלים נספגים בפולנטה ומתקבל מרקם סמיך מאוד.

3 מורידים את התערובת מהאש, מוסיפים פרמזן ויוצקים לתבנית. גובה המסה צריך להיות 3 ס"מ. מקררים ל-6 שעות לפחות.

4 מוציאים את הפולנטה מהמקרר וחותכים לאצבעות של 6 על 2 ס"מ.

5 מצפים את האצבעות בקמח, ביצה ופירורי לחם (בדומה לשניצל) ומטגנים בשמן עמוק.

 

המתכון באדיבות שף יוסי שטרית ממסעדת Kitchen Market

 
>> בשבוע שעבר הכנו מקלובה צמחונית מעלפת
>> אוהבים אוכל גרוזיני? ראצ'ה עברה לתל אביב והיא מחכה לכם