אצבעות פולנטה ותירס טרי פריכות
מקלות פריכים ומשגעים של פולנטה, תירס ופרמזן, שמטוגנים בציפוי של פירורי לחם. מי שזה מזכיר לו שניצל תירס צודק - מדובר בגרסה הבוגרת של שניצל תירס, עם רוטב איולי אלוהי בצד
- זמן עבודהשלושת רבעי שעה
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (8 מנות):
1 כוס גרגירי תירס טרי
1 כוס קמח תירס לפולנטה
4 כוסות חלב
1 כוס שמנת מתוקה
קליפה מגוררת מלימון אחד
¼ כוס פרמזן מגורד
לציפוי ולטיגון:
½ כוס קמח לבן
3 ביצים
1 כוס פירורי לחם
שמן עמוק לטיגון
לאיולי:
3 חלמונים
½ חבילה כוסברה, קצוצה
½ פלפל אדום חריף, קצוץ
1 כף חרדל
2 שיני שום, קצוצות
½ כוס שמן זית
½ כוס שמן קנולה
מיץ מלימון אחד
מלח
אופן ההכנה:
1 להכנת האיולי: מערבבים במעבד מזון את כל חומרי האיולי מלבד השמנים, מיץ הלימון והמלח. מוסיפים תוך כדי טחינה את השמנים עד לקבלת מרקם של מיונז. מוסיפים את מיץ הלימון ומתבלים במלח.
2 טורפים יחד את כל מרכיבי הפולנטה מלבד הפרמזן בסיר, על אש נמוכה, עד שכל הנוזלים נספגים בפולנטה ומתקבל מרקם סמיך מאוד.
3 מורידים את התערובת מהאש, מוסיפים פרמזן ויוצקים לתבנית. גובה המסה צריך להיות 3 ס"מ. מקררים ל-6 שעות לפחות.
4 מוציאים את הפולנטה מהמקרר וחותכים לאצבעות של 6 על 2 ס"מ.
5 מצפים את האצבעות בקמח, ביצה ופירורי לחם (בדומה לשניצל) ומטגנים בשמן עמוק.
המתכון באדיבות שף יוסי שטרית ממסעדת Kitchen Market