צילום׃ בני גם זו לטובה, mako אוכל
גראטן ארטישוק ירושלמי וגבינות
מאפה מוקרם עם פרמזן, גבינת עזים, כרשה וארטישוק ירושלמי
יוסי שטרית | קיטשן מרקט
| פורסם 30/08/13
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
1 ק"ג ארטישוק ירושלמי, מקולף ופרוס דק מאוד (בעזרת מנדולינה)
1 כרשה גדולה, פרוסה דק (החלק הלבן והירוק הבהיר בלבד)
50 גרם חמאה
½ כוס שמנת מתוקה
100 גרם גבינת עזים רכה (פרומעז למשל)
50 גרם פרמזן
מלח
½ כוס פירורי לחם, עדיף מוזהבים
אופן ההכנה:
1 מאדים את הכרשה בחמאה על אש נמוכה 3-5 דקות. שומרים שלא תזהיב.
2 כשהכרשה מתרככת מוסיפים את הארטישוק הירושלמי, וממשיכים לאדות 6-8 דקות.
3 מוסיפים את השמנת ומבשלים 5 דקות נוספות, ללא כיסוי.
4 מחממים תנור ל-180 מעלות.
5 מורידים את התערובת מהאש, מוסיפים את הגבינות ומתבלים במלח.
6 מעבירים את התערובת לתבנית אפייה (פיירקס 25*25 או תבנית עגולה קוטר 24) ומפזרים מעל את פירורי הלחם.
7 אופים ללא כיסוי כ-20 דקות, עד שפירורי הלחם מזהיבים ומקבלים מרקם קריספי. מקררים מעט ומגישים.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!