עוגיית ענק ב-6 טעמים
עוד לא החלטתם מה להכין למשלוח מנות? תנו לנו לפתור לכם את ההתלבטות עם פתרון שיוציא אתם המלכים של פורים: עוגיית שוקולד ענקית שמתחלקת ל-6, וכל חלק בטעם אחר לחלוטין. מי לא ירצה לקבל כזה משלוח?
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהעד שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
לבצק:
200 גרם חמאה
חצי כוס סוכר חום
כוס סוכר לבן
2 וחצי כוסות קמח תופח
כפית אבקת סודה לשתייה
2 ביצים
כפית תמצית וניל
לתוספות השונות:
50 גרם שוקולד לבן
50 גרם שוקולד מריר+חצי כף קקאו
50 גרם שוקולד חלב+כף גדושה נוטלה
50 גרם סוכריות קרמל+חופן בייגלה
כף חמאת בוטנים+ חוספן סוכריות צבעוניות
50 גרם עוגיות אוראו קצוצות
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-180 מעלות.
2 מכינים את הבצק: ממיסים את החמאה ומסיפים אליה את הסוכר, הקמח, אבקת האפייה והביצים. מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
3 מחלקים את הבצק ל-6 חלקים שווים ולכל תערובת בצק מוסיפים תוספת שונה (שוקולד לבן, שוקולד מריר+חצי כף קקאו, שוקולד חלב+כף גדושה נוטלה, סוכריות קרמל+חופן בייגלה , כף חמאת בוטנים+ חוספן סוכריות צבעוניות ועוגיות אוראו קצוצות) ומערבבים.
4 מסדרים את כל תערובות הבצק בתוך תבנית עגולה ומשטחים (כמו בתמונה למעלה).
5 אופים כחצי שעה, מקררים מעט וחותכים ל-6 פרוסות.
* בשביל גרסת פרווה ניתן להמיר את החמאה בנטורינה/מרגרינה.
* אפשר לשלב כל תוספת אחרת שאוהבים (עוגיות/ממרח לוטוס, בוטנים, שקדים, אגוזים וכו')
רון יוחננוב הוא מרצה ומנחה סדנאות בתחום הבישול והאפייה ובעל הבלוג "מבשלים ואופים עם רון יוחננוב".