צילום׃ קשת, מאסטר שף VIP

פשטידת תפוחי אדמה, בשר וערמונים

כשהמעקודה המרוקאית משמשת כהשראה, מה כבר יכול להיות רע בפשטידה עם שכבות פירה ערמונים, תפוחי אדמה ובשר טחון? מנה מפנקת וחורפית

פנינה טורנה | מאסטר שף VIP | פורסם 18/02/15 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות לא כשר
Rating: 0.4 95 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

חמאה

ערמונים

מלח

פלפל שחור

שמנת מתוקה

תפוחי אדמה

מלח גס

חמאה

ביצה טרופה

בטטה

בצל פרוס דק

בשר טחון

מעט קינמון

קורט סוכר

אופן ההכנה:

1 במחבת ממיסים חמאה ומטגנים בה את הערמונים במשך כחמש דקות.

2 בקערה מועכים את הערמונים ומוסיפים מלח, פלפל ומעט שמנת מתוקה. מערבבים היטב ומוסיפים עוד שמנת עד שהמרקם נעשה קרמי.

3 מחממים תנור ל-200 מעלות. מסדרים תפוחי אדמה על מלח גס ומכניסים לתנור עד לריכוך. מועכים את תפוחי האדמה לפירה. מוסיפים מעט חמאה, מלח, פלפל וביצה טרופה. חוזרים על הפעולה עם הבטטה.

4 מטגנים בצל, מוסיפים מעט שום ומטגנים עם הבשר הטחון. מתבלים במלח, פלפל, קינמון וסוכר.

5 הרכבת המנה: מניחים שכבת פירה ערמונים ומעליה את הבשר הטחון. מעל הבשר יוצקים את הפירה תפוח אדמה ומעליו את פירה הבטטה. מכניסים לתנור לעשרים דקות עד חצי שעה בחום 180 מעלות.

מתכוני התכנית מובאים כאן כפי שסופקו למערכת אוכל טוב על ידי המתמודדים.