פסטה בולונז בסיר אחד

אחד מקיצורי הדרך המוצדקים והטעימים: לא מוותרים כאן על הירקות או על היין, אבל את הפסטה מבשלים כבר בתוך הרוטב והעמילן רק מוסיף. כל מה שטעים בבולונז קלאסי, אבל בפחות זמן ובפחות כלים לשטוף

יעל קצב | mako אוכל | פורסם 22/01/24 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 3.7 53 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

כמה שאנחנו אוהבים מתכונים בסיר אחד שחוסכים לנו כלים לשטוף והפעם: פסטה בולונז, מתכון קל וטעים בטירוף שרק תרצו להכין שוב ושוב. העמילן שבפסטה מסמיך את הרוטב, מאחד את הטעמים של התבשיל ומשדרג את הבולונז הקלאסי שכולם אוהבים. בתיאבון!

מרכיבים :

500 גרם פסטה שאוהבים (כאן השתמשנו בחונקי כמרים)

800 גרם בשר בקר טחון

5 כפות שמן נטרלי

בצל קצוץ לקוביות

2 גזרים בינוניים קצוצים לקוביות קטנות

2 גבעולי סלרי קצוצים דק (כולל העלים)

כוס רוטב עגבניות מוכן (מחית חלקה)/4 עגבניות מגוררות בפומפייה

3 שיני שום פרוסות דק

3 כפות גדושות רסק עגבניות

5 כוסות מים

פלפל שאטה חריף (לא חובה)

תימין

רבע כוס יין אדום

כף גדושה פפריקה מתוקה

חצי כפית פלפל אנגלי טחון

כף מלח

חצי כף פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:

1 מחממים שמן בסיר רחב ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה. מוסיפים את קוביות הגזר וממשיכים לטגן 2-3 דקות נוספות. מוסיפים גם את הסלרי הקצוץ ומערבבים.

2 מוסיפים לסיר את הבשר הטחון ובעזרת כף עץ מפוררים אותו עד שהוא משנה את צבעו.

3 מוסיפים לסיר רוטב עגבניות (מחית חלקה/עגבניות מגוררות), פרוסות שום, רסק עגבניות ומערבבים.

4 מוסיפים מים, צ'ילי יבש, תימין, יין אדום ומערבבים. כשהמים מבעבעים מתבלים בפפריקה מתוקה, פלפל אנגלי טחון, מלח ופלפל שחור גרוס (טועמים ומתקנים טעמים במידת הצורך).

5 מבשלים את הבולונז למשך 10 דקות ולאחר מכן מוסיפים לסיר את הפסטה וממשיכים לבשל לעוד כ-20 דקות עד שהפסטה מתבשלת (ערבבו את התבשיל כל 5 דקות בערך כדי שהפסטה לא תדבק לתחתית).

ממליצים לגלול בטיקטוק של יעל קצב לעוד מתכונים מעולים

או באינסטגרם המהמם שלה 

פסטה בולונז בסיר אחד (צילום: יעל קצב, mako אוכל)
פסטה בולונז בסיר אחד|צילום: יעל קצב, mako אוכל

בתיאבון!