סנדוויץ' גרבדלקס ושמנת
כריך נורבגי עם סלמון בכבישה ביתית, גבינת שמנת משודרגת וטבעות עדינות עדינות של בצל
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיבינוני
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
ג'בטה
פילה סלמון נקי מעצמות
צרור שמיר
15 גרם סוכר
15 גרם מלח
צרור פטרוזיליה
שמן זית
200 גרם גבינת שמנת
100 מ"ל שמנת מתוקה
1 בצל שאלוט, מקולף ופרוס לטבעות דקיקות
כף עירית קצוצה
אופן ההכנה:
1 ממוללים מעט שמיר עם סוכר ומלח, מכסים את הסלמון היטב בתערובת ומניחים לכבישה של לפחות חצי שעה במקרר.
2 בינתיים מכינים שמן שמיר: שמים בבלנדר שמיר ומעט פטרוזיליה ויוצקים שמן זית עד לכיסוי. טוחנים לתערובת חלקה ומסננים מעלים, אם יש.
3 מקציפים את השמנת המתוקה ומוסיפים שתי כפות מהקצפת לגבינת השמנת, כדי לתת לה מעט אווריריות.
4 מוסיפים 2 כפיות שמן שמיר לתערובת הגבינה ומערבבים היטב.
5 כשהסלמון מוכן שוטפים אותו היטב משאריות הסוכר והמלח, ופורסים דק דק, לעובי של כ-3 מ"מ.
6מרכיבים את הכריך: מורחים צד אחד של הג'בטה בגבינת השמנת המתובלת, ומסדרים פרוסות סלמון. מטפטפים מעט משמן השמיר. מוסיפים את טבעות השאלוט ומפזרים מעט עירית ושמיר קצוצים. סוגרים את הלחמנייה ומגישים.
*מתכוני התוכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים