תמונת AVI׃ mako

פיתות בזעתר

פיתות ביתיות אפויות וממולאות בזעתר, אגוזים וגבינת מוצרלה. להתענג על כל ביס

סלמה פיומי | מאסטר שף | פורסם 31/12/12 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.2 631 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (3 מנות):

לבצק:

2 כוסות קמח

1 כפית מלח

1 כף שמרים יבשים

1 כפית סוכר

3/4 (עד כוס) מים פושרים

2 כפות שמן זית

למילוי:

1/2 צרור זעתר טרי (עלים לא גבעולים)

1/2 צרור בצל ירוק קצוץ

100 גרם קוביות מוצרלה

1 כפית מלח

1 כפית פלפל שחור

1 כפית פלפל שאטה חריף

חופן אגוזי מלך, קצוצים בינוני

כוס שמן זית

אופן ההכנה:

1 הבצק: שמים את השמרים במים עם הסוכר ומשאירים כמה דקות עד שמתחיל תהליך תסיסה. מערבבים את החומרים היבשים יחד עם שמן הזית. מוסיפים לאט את המים עם השמרים אל החומרים היבשים - מתחילים עם 3/4 כוס מים, ואם צריך עוד מוסיפים עוד 1/4 כוס) - עד שמתקבל בצק רך מאוד אך לא דביק. מכסים ומניחים שעה לתפיחה.

2 לאחר שהבצק תפח קורצים 6 עיגולים ומרדדים אותם לעיגול בעזרת הידיים על משטח משומן היטב.

3 מערבבים את כל חומרי המלית ומניחים בצד להתרככות עלי הזעתר.

4 מניחים במרכז כל עיגול בצק 2 כפות מהמלית.

5 מקפלים את הבצק ל-3 קיפולים, כך שמתקבלת צורה של מעין משולש סגור (קצת כמו אוזן המן סגורה).

6 אופים בתנור שחומם מראש לחום מקסימלי למשך 4 דקות מכל צד, עד שמתקבל צבע זהוב.

* אפשר לאפות בתוך מחבת חמה, 4 דקות מכל צד או לאפות את הפיתות על ג'בין.

* כדאי להגיש עם סלט שמורכב מ-10 זיתים ירוקים, 10 עגבניות שרי צבעים שונים, 4 צנוניות, 1/4 צרור עירית, חצי לימון סחוט, 2 כפות שמן זית וכפית מלח. קוצצים את כל הירקות לשישה חלקים מערבבים עם העירית הקצוצה דק, המלח, שמן הזית והלימון, מגישים ליד הפיתות האפויות.

מתכוני התכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!