ביצים טורקיות (טורקיש אגז)
לא סתם מנת הביצים הזאת הפכה לטרנד עולמי: ביצים עלומות עטופות ברוטב מפוצץ צבע וטעמים ומתחת יוגורט קרמי. תיזהרו לקרוא לזה שקשוקה זה סיפור אחר לגמרי, לא פחות טעים וקוראים לו טורקיש אגז. תכינו ומיד תבינו
- זמן עבודהעשר דקות
- זמן הכנהעשר דקות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
2-3 ביצים
כץ חומץ
לבסיס היוגורט:
2 גביעי יוגורט יווני (כ-250 גרם)
שן שום כתושה
מעט מלח גס
לרוטב:
20 גרם חמאה
2 כפות שמן זית
כפית פפריקה מתוקה
חצי כפית פפריקה חריפה/צ'ילי גרוס
חצי כפית פלפל שחור גרוס
חצי כפית מלח
להגשה:
1-2 פרוסות לחם
פטרוזיליה קצוצה (לא חובה)
אופן ההכנה:
1 מכינים את בסיס היוגורט: מערבבים בקערה יוגורט עם שום כתוש ומלח.
2 מכינים ביצה עלומה: מביאים סיר עם מים וחומץ על סף רתיחה, שוברים ביצה לקערה, מערבבים את המים בסיר ליצירת מערבולת ומעבירים אותה בעדינות לתוך המים. אחרי 3-4 דקות מוציאים את הביצה מהמים ומעבירים לקערה עם מי קרח (בשלב זה היא תהיה רכה מבפנים אבל יציבה מבחוץ).
3 מחממים מחבת ומערבבים בה חמאה, שמן זית ותבלינים.
4 מרכיבים את המנה להגשה: על צלחת מורחים שכבה של היוגורט, מניחים מעליו את הביצים ולבסוף יוצקים את הרוטב החרפרף מהמחבת. מגישים עם לחם.
ממליצים לגלול בטיקטוק של יעל קצב לעוד מתכונים מעולים

בתיאבון!