ביצים טורקיות (טורקיש אגז)

לא סתם מנת הביצים הזאת הפכה לטרנד עולמי: ביצים עלומות עטופות ברוטב מפוצץ צבע וטעמים ומתחת יוגורט קרמי. תיזהרו לקרוא לזה שקשוקה זה סיפור אחר לגמרי, לא פחות טעים וקוראים לו טורקיש אגז. תכינו ומיד תבינו

יעל קצב | mako אוכל | פורסם 25/06/25 
  • זמן עבודהעשר דקות
  • זמן הכנהעשר דקות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

2-3 ביצים

כץ חומץ

 

לבסיס היוגורט:

2 גביעי יוגורט יווני (כ-250 גרם)

שן שום כתושה

מעט מלח גס

לרוטב:

20 גרם חמאה

2 כפות שמן זית

כפית פפריקה מתוקה

חצי כפית פפריקה חריפה/צ'ילי גרוס

חצי כפית פלפל שחור גרוס

חצי כפית מלח

להגשה:

1-2 פרוסות לחם

פטרוזיליה קצוצה (לא חובה)

אופן ההכנה:

1 מכינים את בסיס היוגורט: מערבבים בקערה יוגורט עם שום כתוש ומלח.

2 מכינים ביצה עלומה: מביאים סיר עם מים וחומץ על סף רתיחה, שוברים ביצה לקערה, מערבבים את המים בסיר ליצירת מערבולת ומעבירים אותה בעדינות לתוך המים. אחרי 3-4 דקות מוציאים את הביצה מהמים ומעבירים לקערה עם מי קרח (בשלב זה היא תהיה רכה מבפנים אבל יציבה מבחוץ).

3 מחממים מחבת ומערבבים בה חמאה, שמן זית ותבלינים.

4 מרכיבים את המנה להגשה: על צלחת מורחים שכבה של היוגורט, מניחים מעליו את הביצים ולבסוף יוצקים את הרוטב החרפרף מהמחבת. מגישים עם לחם.

ממליצים לגלול בטיקטוק של יעל קצב לעוד מתכונים מעולים

או באינסטגרם המהמם שלה

טורקיש אגז. לא לחכות, פשוט להכין (צילום: יעל קצב, mako אוכל)
טורקיש אגז. לא לחכות, פשוט להכין|צילום: יעל קצב, mako אוכל

בתיאבון!