צילום׃ מתוך מאסטר שף, שידורי קשת
סלט אורז קר ובטטות צלויות
כמה פשוט ככה טעים: אורז מלא, בטטות ובצל ברוטב משגע של צ'ילי, בזיליקום ולימון, ומעל כל זה שקדים קלויים ושומשום שחור. סלט קר, מזין ונהדר שיכול להיות ארוחה בפני עצמה
מיכל אפשטיין | מאסטר שף
| פורסם 17/06/15
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהשלושת רבעי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים :
כוס אורז מלא, מבושל
בטטה
בצל
כפית קינמון
כוסברה קצוצה
בזיליקום קצוץ
שקדים קלויים
2 כפות שומשום שחור
לרוטב:
צ׳ילי אדום קצוץ
2 שיני שום, כתושות
גרידה ומיץ מלימון אחד
שמן זית
כף סויה
אופן ההכנה:
1 חותכים את הבטטה והבצלים בצורה גסה ומערבבים עם שמן זית, מלח וקינמון טחון. אופים בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות כ-30 דקות.
2 מכינים את הרוטב: מערבבים צ׳ילי, שום, גרידה ומיץ מלימון אחד, אותה כמות שמן זית וכף רוטב סויה. מערבבים לתוך האורז המצונן את הבצלים ובטטות, כוסברה ובזיליקום קצוץ, 2 כפות שומשום שחור ושקדים קלויים.
מתכוני התכנית מובאים כאן כפי שסופקו למערכת אוכל טוב על ידי המתמודדים.