צילום׃ אסתי רותם, mako אוכל

כריך בפיג'מה

יש מנות שכמו נתפרו לחופש הגדול (למרות שאת זאת ספציפית אנחנו מכינים כל השנה). הערב נכין לילדים כריך בפיג'מה: פרנץ' טוסט משודרג עם גבינה נמתחת. רבע שעה עבודה, וארוחת הערב על השולחן

אסתי רותם | mako אוכל | פורסם 23/12/12 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהעשרים דקות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.7 298 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

יש שקוראים לו "לחם מטוגן". המהדרין מכנים אותו "פרנץ' טוסט". אבל בבית שלנו, הוא זכה לכינוי "לחם בפיג'מה". אני לא זוכרת איך השם התגלגל לשם, אבל זה מסתדר טוב כשחושבים על זה. הלחם עטוף במעטה מחמם ונעים ואצלנו הוא מופיע על השולחן תמיד בארוחת ערב. אז לחם בפיג'מה הוא אחת מארוחות הערב החביבות על הבנות.

אבל, שתקום האמא שלא שברה את הראש שוב ושוב לקראת ארוחת הערב עם השאלה "איך אפשר לגוון?". (אבות שאחראים על ארוחות ערב – גם אתם). זו אחת השאלות שאני שומעת הכי הרבה. מה עוד אפשר להכין? חביתה כבר הכנו אתמול. טוסט שלשום. אז שוב לחם בפיג'מה? אהוב ככל שיהיה, גם הוא צריך רענון מדי פעם. כך נולד הכריך בפיג'מה. בין מגוון הווריאציות שנולדו מן המתכון המקורי, זו האהובה עלי ביותר. בין שתי פרוסות מתחבאת גבינה צהובה שנמסה בזמן הטיגון ונמתחת כמו שצריך עם הביס. אצלנו אוהבים להוסיף לביצה תיבול נשכני ומוזר-משהו של צ'ילי גרוס או שום, אבל גם מלח ופלפל בלבד יעשו את העבודה. אפשר להשתמש בפרוסות לחם, מהן קורצים עיגולים, או בפרוסות של לחמנייה.

מרכיבים (4 מנות):

12 פרוסות לחם או 3 לחמניות

4 ביצים

4 פרוסות גבינה צהובה או 4 כפות גבינה צהובה מגוררת

4 כפות חלב

1/4 כפית מלח

1/4 כפית פלפל שחור גרוס

קמצוץ צ'ילי טחון / 1/4 כפית שום גבישי (לא חובה)

אופן ההכנה:

1 אם משתמשים בלחם, קורצים מכל פרוסה שני עיגולים בקוטר 6-8 ס"מ. בשאריות הלחם אפשר להשתמש להכנת פירורי לחם. אם משתמשים בלחמניות, מסירים את קצות הלחמניות ופורסים כל לחמנייה לעיגולים בעובי של כסנטימטר.

2 יוצרים כריכונים מכל העיגולים, כשבין כל שני עיגולים מניחים פיסת גבינה צהובה או מעט גבינה צהובה מגוררת.

3 בצלחת עמוקה טורפים היטב ביצים, חלב ותבלינים. טובלים כל כריכון טבילה ארוכה מכל הצדדים. מניחים את הכריכים הטבולים למנוחה של כמה דקות. הביצה תיספג טוב יותר בלחם והפרוסות ייצמדו זו לזו טוב יותר ולא יתפרקו בטיגון.

4 מחממים במחבת שמן לטיגון. מטגנים את הכריכונים על להבה בינונית עד שצד אחד שחום יפה, הופכים ומטגנים גם את הצד השני. מוציאים לנייר סופג. מגישים חם.

>> ומה אוכלים מחר? הנה התפריט השבועי שלנו לארוחות לילדים

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!