צילום׃ רענן כהן

נקניק זרעי שומר ותפוחי עץ

בשר בקר, כבד עוף, זרעי שומר ותפוח עץ. מה הקשר? גם אנחנו שאלנו, אבל מסתבר שכשכל אלה ביחד נטחנים, מתובלים ומנקנקים - הם הופכים למעדן מיוחד ורב טעמים

רון סוריאנו | | פורסם 09/08/15 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהעד חצי שעה
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר בשרי

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (10 מנות):

1 קילו בשר בקר חתוך לקוביות גסות (מנתחים כמו צוואר, כתף או צלעות)

1 בצל קצוץ

מלח

פלפל לבן ושחור

1 כפית זרעי שומר קלויים וכתושים

חצי כוס מים קרים מאוד

220 גרם שומן בקר קצוץ

250 גרם כבד בקר, חתוך לקוביות קטנות

1 תפוח עץ קצוץ

אופן ההכנה:

1 טוחנים 200 גרם שומן בקר, מוסיפים בצל ובשר בקר וטוחנים. מערבבים זרעי שומר, מלח ופלפל שחור עם חצי כוס מים ומעבירים למטחנה. את התערובת הטחונה מעבירים לקערה.

2 מחממים 20 גרם שומן בקר במחבת רחבה. מוסיפים את קוביות הכבד ומטגנים 2 דקות מעל להבה גבוהה, עד שהתבשל כמעט לחלוטין אך נותר ורדרד. מערבבים ביד לתוך הבשר.

3 מוסיפים תפוח עץ קצוץ.

4 את התערובת הטחונה מערבבים היטב אך בעדינות כדי שתהיה אחידה בצבע.

5 מעבירים למכונה ומנקנקים.

6 הכנת הנקנקיות: את הנקנקיות מכינים במחבת פסים מעל להבה בינונית, 2 דקות מכל צד.

מתכוני התכנית מובאים כאן כפי שסופקו למערכת אוכל טוב על ידי המתמודדים.