נקניק זרעי שומר ותפוחי עץ
בשר בקר, כבד עוף, זרעי שומר ותפוח עץ. מה הקשר? גם אנחנו שאלנו, אבל מסתבר שכשכל אלה ביחד נטחנים, מתובלים ומנקנקים - הם הופכים למעדן מיוחד ורב טעמים
- זמן עבודהעד חצי שעה
- זמן הכנהעד חצי שעה
- רמת קושיבינוני
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (10 מנות):
1 קילו בשר בקר חתוך לקוביות גסות (מנתחים כמו צוואר, כתף או צלעות)
1 בצל קצוץ
מלח
פלפל לבן ושחור
1 כפית זרעי שומר קלויים וכתושים
חצי כוס מים קרים מאוד
220 גרם שומן בקר קצוץ
250 גרם כבד בקר, חתוך לקוביות קטנות
1 תפוח עץ קצוץ
אופן ההכנה:
1 טוחנים 200 גרם שומן בקר, מוסיפים בצל ובשר בקר וטוחנים. מערבבים זרעי שומר, מלח ופלפל שחור עם חצי כוס מים ומעבירים למטחנה. את התערובת הטחונה מעבירים לקערה.
2 מחממים 20 גרם שומן בקר במחבת רחבה. מוסיפים את קוביות הכבד ומטגנים 2 דקות מעל להבה גבוהה, עד שהתבשל כמעט לחלוטין אך נותר ורדרד. מערבבים ביד לתוך הבשר.
3 מוסיפים תפוח עץ קצוץ.
4 את התערובת הטחונה מערבבים היטב אך בעדינות כדי שתהיה אחידה בצבע.
5 מעבירים למכונה ומנקנקים.
6 הכנת הנקנקיות: את הנקנקיות מכינים במחבת פסים מעל להבה בינונית, 2 דקות מכל צד.
מתכוני התכנית מובאים כאן כפי שסופקו למערכת אוכל טוב על ידי המתמודדים.