צילום׃ מאיר קוקבוק, mako אוכל
חמוצים יפניים מהירים
רוצים חמוצים ביתיים עוד היום? קבלו מתכון לירקות מוחמצים בסגנון יפני שלא צריך לחכות בשבילם יותר משעתיים. רק לחתוך, לערבב ולהעביר לצנצנת
מאיר קוקבוק | mako אוכל
| פורסם 05/02/14
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהיותר משעתיים
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים :
2 פלפלים, חתוכים לרצועות
2 מלפפונים, פרוסים דק
צנון גדול, פרוס דק
2 לפתות בינוניות פרוסות דק
גזר, פרוס דק
1/4 כרוב, חתוך דק לשערות
1/2 שורש ג'ינג'ר, פרוס דק
כף שומשום שחור או לבן
להכנה ולמשרה:
כוס סוכר
כוס מים
כוס חומץ אורז
כוס חומץ בן יין (רצוי אדום)
כוס יין לבן
2 כפות רוטב סויה
2 כפות שמן שומשום
אופן ההכנה:
1 מניחים את כל הירקות החתוכים בקערה גדולה, מפזרים מעל את הסוכר וממתינים 5 דקות.
2 בינתיים, מערבבים היטב את המים, 2 סוגי החומץ, היין, רוטב הסויה ושמן השומשום בקערה נפרדת.
3 יוצקים את הנוזלים על הירקות ומאפשרים להם לכסות את כל הירקות.
4 מעבירים את הירקות לצנצנת ריקה ונקייה, ומכסים בנוזלים. סוגרים ושומרים לפחות למשך שעתיים.* מגישים בקערית יפה עם שומשום מעל.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!