תמונת AVI׃ mako

שרימפס שלמים עם במיה וקונפי שום, על מצע צזיקי של פקוס ומנטה מיובשת

שרימפס ובמיה צרובים במחבת, מוגשים עם קונפי שום על מצע רוטב יוגורט, מלפפון ומנטה

שי ברנדס | מאסטר שף | פורסם 01/11/12 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות לא כשר
Rating: 0.7 44 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (1 מנות):

לקונפי שום:

5 שיני שום קלופות

מעט מלח גס

כוס שמן זית

גבעול זעתר

לצזיקי:

1/2 כוס יוגורט עיזים סמיך

1/2 פקוס (או מלפפון) מנוקה מהגרעינים ומגורר

1/4 כפית מנטה מיובשת מעוכה מעט בין כפות הידיים

שן שום מגוררת דק

מלח

לשרימפס:

5 שרימפסים שלמים עם הראשים והשריון

כוס במיה מנוקה מהגבעול

1/4 כוס שמן זית

מלח ופלפל שחור גרוס

גבעול זעתר

להגשה:

רבע פלפל צ'ילי חריף חתוך לטבעות

10 עלי כוסברה

אופן ההכנה:

1 לקונפי שום: שמים את כל החומרים בסיר ומבשלים על האש הכי נמוכה במשך חצי שעה, עד שאפשר להכניס סכין חדה בקלות לשום.

2 לצזיקי: מערבבים את כל חומרי הרוטב.

3 מנקים את השרימפס: חותכים עם מספריים את גב השרימפס מהראש עד לזנב ומנקים את צינור העיכול השחור. שוטפים היטב במים קרים כדי לנקות שאריות חול ולכלוך. מייבשים במגבת נייר, משמנים בשמן זית, מתבלים במלח גס ופלפל שחור.

4 מלהיטים מחבת ברזל ושמים בה כפית מהשמן המתובל בו בישלנו את קונפי השום. צורבים במחבת את השרימפסים השלמים וענף הזעתר כשתי דקות מכל צד.

5 מוציאים את השרימפסים מהמחבת, מוסיפים עוד 3 כפות מהשמן המתובל ומקפיצים את הבמיה כ-3-4 דקות, רק שתיצרב.

6 להגשה: מניחים מעט יוגורט בתחתית הצלחת, מעל מסדרים את השרימפס והבמיה. מסביב מניחים מעט מקונפי השום, עלי הכוסברה והצ'ילי.

מתכוני התכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים.

 

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!