דג מרוקאי של הקוסם
הקוסם ממשיך להצדיק את התואר שלו וחוץ מפלאפל נפלא הוא מספק לנו את המתכון הזה לדג מרוקאי ברוטב מושלם, עם תפוחי אדמה, חומוס, עגבניות, שום ופלפלים. הרוטב מתבשל הרבה, הדג מתבשל מעט - וזהו, למעשה, כל הקסם
- זמן עבודהעד שעה
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (10 מנות):
1.5 קילו דג טרי ומפולט, בלי "קוצים" וללא עור, פרוס לעשרה נתחים
1 כוס גרגירי חומוס
חצי קילו תפוח אדמה מסוג באטר
400 גרם פלפל אדום / פלפל שושקה
חצי קילו עגבניות בשלות ואדומות
100 גרם שום טרי
2 צרורות כוסברה
חצי פלפל ירוק חריף
1 לימון
1 כוס שמן
1.5 כוסות מים
חצי כפית כמון
1 כפית כורכום
3 כפות מלח
5 כפות אריסה
אופן ההכנה:
1 משרים את גרגירי החומוס 12 שעות במים ומסננים. לאחר מכן מבשלים לדרגת נימוחות (כחצי עיסה) כשעתיים, ושוב מסננים.
2 קולפים את תפוחי האדמה ופורסים אותם לנתחים רוחביים בעובי של כסנטימטר.
3 מנקים את הפלפל האדום מהגרעינים ופורסים לרצועות. מי שמשתמש בפלפל שושקה יכול להשאיר אותו שלם בכדי שיקשט את התבשיל.
4 קולפים את העגבניות. לקילוף מהיר וקל חורצים X לא עמוק בצד התחתון של כל עגבנייה. חולטים את העגבניות החרוצות במים רותחים למשך 1-2 דקות ומיד לאחר מכן מעבירים לקערה עם מי קרח. מסננים את המים ומסירים את הקליפה בקלות.
5 את העגבניות הקלופות פורסים לפלחים עגולים.
6 קולפים את שיני השום וחותכים בצורה לא אחידה.
7 בניית התבשיל: מנת הדג נבנית בתוך הסיר בשיטה של "עוגת שכבות" כך שכל שכבה תכסה את קודמתה: מניחים את פרוסות תפוח האדמה ומרפדים את תחתית הסיר. מעל תפוח האדמה מפזרים את הפלפל האדום. מעל הפלפל שמים שכבה של פלחי העגבניות, כך שיכסו את הכל. מעל העגבניה מפזרים את שיני השום.
8 פורסים את הפלפל החריף לרצועות ומניחים בסיר.
9 מערבבים את כל התבלינים יחד בכוס ומפזרים מעל כל הסיר בצורה אחידה.
10 מוסיפים את השמן, פורסים את הלימון ל-4 ומניחים בסיר ומוסיפים צרור אחד של כוסברה (הצרור הנוסף מפוזר טרי בהגשת הדג).
11 מוסיפים את המים, משתדלים כמה שיותר קרוב לדפנות הסיר.12. מכסים במכסה ומרתיחים כעשר דקות. לאחר מכן מעבירים לאש נמוכה ונותנים לסיר להתבשל עוד 50 דקות. מוציאים את הלימון. 13. את הדג מכניסים ממש ברגע האחרון, כשהסועדים כבר יושבים לשולחן. נותנים לדג 10 דקות בתוך התבשיל האדום, מוסיפים את גרגירי החומוס, מפזרים כוסברה טרייה וצוללים לתוך הדג.
טיפים:
- את הדג מבשלים בסיר אלומיניום נמוך ורחב. הסירים הזולים הם הטובים ביותר. ניתן למצוא בשוק הכרמל או התקווה.
- מומלץ לאכול עם כף ולהגיש בשילוב של חלה טרייה או חצאי פיתות.
- ניתן להחליף את הכוסברה בפטרוזיליה.