צילום׃ אנטולי מיכאלו, mako אוכל

מאפה לבנוני של בורגול ותפוחי אדמה

כששמענו מאפה, שהוא בכלל לבנוני, ועוד עם שכבות - חשבנו שהסתבכנו, אבל התחלנו בכל זאת. חצי שעה וטיפה אחר כך הוא כבר היה בתנור והפיץ ניחוחות קינמון ועשבי תיבול. בלי הרוטב הוא בכלל טבעוני, עם הוא פשוט מעדן

תום פרנץ | mako אוכל | פורסם 21/05/15 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.6 41 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

המתכון הזה קל להכנה, טבעוני (ללא המטבל), בריא וכל כך טעים, שגם אתם לא תפסיקו להכין אותו. לי הוא מזכיר בטעמיו את הקובה - יש כאן קינמון, צנוברים ובורגול, ואפשר  להגיד שזו בעצם גרסה לבנונית, צמחונית וקלילה לקובה הבשר. אז מה יש בו? שכבות של תפוחי אדמה מבושלים עם בורגול, המון בצל מתובל וצנוברים, וכל זה נכנס לבילוי של שעה בתנור: הטעמים מתחברים, שכבת תפוחי האדמה הופכת לקריספית והתוצאה היא באמת מעדן שיפיל אתכם. אפשר להגיש את המנה עם כף נדיבה של המטבל, מעל או בצד. אני אוהב מעל. 

מרכיבים (6 מנות):

לשכבת תפוחי האדמה והבורגול:

800 גרם תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לקוביות גסות

250 גרם (כוס ורבע) בורגול 

50 גרם (קצת פחות מחצי כוס) קמח 

½ כפית קינמון

מלח

פלפל גרוס טרי 

למלית:

3 כפות שמן זית

1/2 קילו בצלים קלופים, חצויים ופרוסים דק

100 גרם כוסברה קצוצה דק, אם הגבעולים דקיקים ועדינים קוצצים גם אותם, ואם לא אז בלעדיהם

100 גרם צנוברים קלויים

כפית סומק

מיץ מלימון טרי

למטבל יוגורט נענע:

200 גרם גבינת שמנת רכה או גביע שמנת חמוצה

200 גרם יוגורט

רבע צרור (בערך 4 כפות גדושות) עלי נענע קצוצים 

רבע צרור כוסברה או פטרוזיליה קצוצה דק או עלים מכמה ענפי אורגנו טרי קצוצים דק

כף פלפל צ'ילי קצוץ דק-דק (בערך חצי פלפל צ'ילי), אפשר פחות למי שלא אוהב פיקנטי

4 ענפי בצל ירוק קצוצים דק

כפית נדיבה של סוכר או דבש

מלח לפי הטעם 

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור לחום של 220 מעלות.

2 מכינים את שכבת תפוחי האדמה והבורגול: מבשלים את קוביות תפוחי האדמה במי מלח עד להתרככותם, בערך 15-20 דקות. מסננים ומניחים להם לעמוד מספר דקות במסננת. מעבירים לקערה, ומועכים בעזרת ממעך למחית חלקה.

3 מעבירים את הבורגול לקערה, מכסים במים קרים, ומשהים ל-10 דקות עד שהבורגול מתנפח. סוחטים היטב היטב את הבורגול מהמים על ידי לחיצתו כלפי מטה במסננת בעזרת הידיים או כף.

מאפה לבנוני - בורגול ותפוחי אדמה (צילום: אנטולי מיכאלו, mako אוכל)
הבצל. עד שמזהיב יפה|צילום: אנטולי מיכאלו, mako אוכל

4 מוסיפים את הבורגול לפירה תפוחי האדמה, מוסיפים קמח וקינמון ומתבלים במלח ופלפל. טועמים: התערובת צריכה להיות מתובלת היטב וטעימה לכם.

5 מכינים את המלית: מחממים שמן זית במחבת גדולה על חום בינוני. מוסיפים את הבצל ומטגנים בזהירות זמן רב עד שהוא מתרכך היטב ומקבל צבע זהוב עדין. מערבבים מדי פעם, בסך הכל 10-15 דקות. מכבים את האש, מוסיפים את הכוסברה ומערבבים מעט כדי שתתרכך מהחום. מוסיפים צנוברים ומתבלים במעט מיץ לימון טרי לטעמכם, מלח ופלפל.

מאפה לבנוני - בורגול ותפוחי אדמה (צילום: אנטולי מיכאלו, mako אוכל)
מחליקים יפה ומשרטטים מעויינים|צילום: אנטולי מיכאלו, mako אוכל

6 מרכיבים את המנה לאפייה: משמנים תבנית המתאימה לתנור ולהגשה בשמן זית (בגודל 30X40 ס"מ). מסדרים חצי מתערובת תפוחי האדמה והבורגול בתבנית, ומחליקים את החלק העליון שלה. מפזרים את תערובת הבצל המטוגן ומשטחים היטב בצורה אחידה. מסדרים מעל את החצי הנותר של תערובת תפוחי האדמה והבורגול ומחליקים יפה. מפזרים 2 כפות שמן זית על כל פני השטח בעזרת גב הכף (החלק הקמור). אפשר ליצור דוגמת מעוינים בעזרת קצה של סכין חד.

7 מעבירים לתנור החם, אופים כ-10 דקות ואז מנמיכים את החום ל-180 מעלות ואופים 30-40 דקות נוספות עד להזהבה מלאה.

מאפה לבנוני - בורגול ותפוחי אדמה (צילום: אנטולי מיכאלו, mako אוכל)
קריספי מבחוץ, מושלם מבפנים|צילום: אנטולי מיכאלו, mako אוכל

8 בינתיים מכינים את המטבל: מערבבים בקערה את כל המרכיבים בעזרת מטרפה, טועמים ומתקנים תיבול. עדיף לתת למטבל לעמוד שעה לפני ההגשה, לספיגת טעמים.

להגשה: חותכים מהמאפה מנה ומגישים עם המטבל ליד או מעל. 

>> בשבוע שעבר הכנו צלי הודו ושעועית ששווה לחכות בשבילו 
>> והנה מתכונים מעולים שמכינים משאריות