קוגל ירושלמי של גיל חובב
הדרך הכי נעימה וטעימה לפתוח את השבת: מאפה אטריות מתוק-חריף שבילה כל הלילה בתנור, ועכשיו הוא רק רוצה לעשות לכם נעים
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מכל סוגי הקוגל הגודשים את המטבח היהודי, זה החביב עלי במיוחד הוא הקוגל הירושלמי, כי ממש כמו העיר שאת שמה הוא נושא (וממש כמו סרט הודי טוב) צחוק ודמע משמשים בו בערבובייה: הוא גם פשוט וגם מורכב וגם מתוק וגם חריף, גם טעים וגם משמין.
מרכיבים :
400 גרם אטריות ביצים דקות
2 ביצים
1 כוס סוכר
1 כוס שמן
1 כפית שטוחה מלח
הרבה פלפל שחור גרוס (לפחות כף גדושה)
אופן ההכנה:
1 מבשלים את האטריות במים רותחים עד לדרגת אל-דנטה. מסננים ומעבירים לקערה שאינה מפלסטיק.
2 שמים את הסוכר והשמן בסיר קטן על האש ומערבבים עד שמתקבל קרמל בהיר (זהירות! בישול יתר יגרום לסוכר להישרף!). יוצקים את התערובת לאטריות שבקערה ומערבבים היטב. לא נורא אם חלק מהקרמל מתגבש לגושים בתוך האטריות – הוא יימס במהלך האפייה.
3 מוסיפים לתערובת את הביצים, הפלפל והמלח ומערבבים היטב.
4 משמנים היטב היטב תבנית אפייה עגולה או כמה תבניות אינגליש קייק. יוצקים את התערובת פנימה ומכסים בנייר אפייה. אופים עשר שעות (לילה שלם) בחום נמוך (100 מעלות).
5 פורסים ומגישים בטמפרטורת החדר, עם הרבה מלפפונים חמוצים ליד.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!