לביבות תפוחי אדמה אפויות
פתרון נפלא לילדים שמסרבים לאכול יותר מדבר אחד בארוחה: קצת פחמימות, קצת חלבונים וקצת ירקות בביס אחד
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
גמדת הבית האמצעית פיתחה משחק חדש. היא אוכלת רק דבר אחד בכל ארוחה. כלומר – אם יש שניצל, פתיתים, ברוקולי וסלט, היא תאכל רק אחד מהם. בדרך כלל היא תבחר באופציה הפחות משביעה מבין האפשרויות. באופן ככלי היא לא נוטה לאכול יותר מכמות שאוכלת ציפור ממוצעת בארוחה, כך שהיא בהחלט יכולה לסיים ארוחה אחרי שתי כפות פתיתים או תפרחת ברוקולי חיננית. למרות כל התיאוריות והמומחים שאומרים לא לעשות מזה עניין ושזה יחלוף מעצמו, אני מוכרחה לומר שאחרי הכרות של שש וחצי שנים עם הגמדה דנן, אני די משוכנעת שזה כאן כדי להישאר. לכן, אני ממציאה מיני מאכלים שעונים על ההגדרה "דבר אחד" ובו בזמן מכילים בשקט-בשקט קצת פחמימות, קצת חלבונים, קצת ירקות. לו רק היה אפשר להכניס פנימה גם קצת תיאבון...
לביבות וקציצות הן כלי עבודה נהדר. אפשר לערבב פנימה פחות או יותר כל מה שיש בבית וגם להחזיק ביד ולאכול בנוחות ובקלות, כך שיש סיכוי שהיא תאכל אפילו שתיים! הלביבות האלה הן שכלול קטן של לביבות שסבתא שלי הייתה מכינה והיו אהובות עלי במיוחד. ההכנה שלהן קלה מאוד כך שכולם יכולים להשתתף וכשזה מגיע לבני הבית שאינם בקטגוריית משקל נוצה, הן נחטפות מהתבנית בעודן לוהטות.
מרכיבים (25 מנות):
5 תפוחי אדמה גדולים
4 ביצים
4 כפות קמח מלא
1 גזר גדול, מגורר דק
4 כפות פטרוזיליה קצוצה
1 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
1 כפית חוויאג' למרק
אופן ההכנה:
1 מבשלים את תפוחי האדמה במים מומלחים קלות, עד ריכוך מוחלט. מסננים היטב ומועכים לפירה לא חלק. מניחים לקירור.
2 מוסיפים את שאר החומרים ומערבבים היטב.
3 מניחים כפות מהתערובת בתבנית, על גבי נייר אפייה משומן. אופים בחום של 190 מעלות (עדיף בתכנית טורבו),15-20 דקות, עד שהלביבות משחימות מעט.הכנתם? ספרו לנו איך יצא!