פלאן זוקיני בצנצנת עם מחית דלורית
דרגה חדשה של פינוק עם פלאן עשיר ועדין של זוקיני, שאלוט, פרמז'ן וביצים, בליווי מחית מדלורית, פטריות צלויות ומעט גבינת עזים. וכל זה מוגש חגיגית בצנצנת קטנה ומתוקה. בפעם הבאה שמארחים - זה המתכון
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהעד שעה
- רמת קושיבינוני
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (3 מנות):
לפלאן:
1 זוקיני או קישוא בגודל בינוני, חתוך לקוביות
בצל שאלוט, פרוס דק
כף שמן זית
2 ביצים
3 עלים גדולים של בזיליקום
100 גרם פרמז'ן מגורד
חצי מיכל (125 מ"ל) שמנת מתוקה
מלח
פלפל
30 גרם חמאה
עלי דפנה
לדלעת:
250 גרם דלורית קלופה וללא גרעינים, חתוכה לקוביות קטנות
כף שמן זית
מלח
פלפל
לפטריות:
2 פטריות שמפיניון
חצי כף שמן זית
מלח
פלפל
להגשה:
כף גבינת עיזים
אופן ההכנה:
1 לפלאן: מטגנים את הזוקיני וחצי מהשאלוט במחבת עם שמן זית, בערך 5 דקות על להבה בינונית אן עד הזהבה קלה.
2 שמים את תוכן המחבת בבלנדר יחד עם הביצים, גבינת הפרמז'ן, השמנת המתוקה והבזיליקום. מתבלים בפלפל ומלח.
3 לוקחים כלי נירוסטה קטן או תבנית פיירקס קטנה. משמנים בחמאה ובתחתית שמים עלי דפנה. יוצקים את תכולת הבלנדר פנימה. אופים התנור שחומם מראש ל-140 מעלות למשך 35 דקות.
4 לדלעת: מטגנים במחבת עם שמן זית את הדלורית עם חצי השאלוט שנותר, 10 דקות מעל להבה בינונית, עד ריכוך והזהבה. שמים בבלנדר,מתבלים במלח והרבה פלפל שחור וטוחנים לממרח.
5 לפטריות: פורסים את הפטריות ומטגנים אותן 3 דקות בשמן הזית עד ריכוך. מתבלים במלח.
6 להגשה: שמים בצנצנת את תוכן התבנית שנאפתה ואז מסביב שמים פירה דלעת. במרכז שמים את הפטריות ומפזרים גבינת עיזים מעל.
מתכוני התכנית מובאים כאן כפי שסופקו למערכת אוכל טוב על ידי המתמודדים.