צילום׃ מתוך מאסטר שף 5, שידורי קשת

אורז מעורב ירושלמי

הנה שילוב שלא ברור איך לא חשבנו עליו קודם: מעורב ירושלמי, אבל עם אורז. כבד, טחול, לבבנות ופרגיות, מוקפצים בתיבול של כורכום וכמון, ומתבשלים עם אורז הודי, פטריות, וגרגרי כוסברה. תשמרו מקום, זה שווה

בן אביעד | מאסטר שף | פורסם 22/06/15 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.5 33 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

3 כוסות אורז בסמטי הודי

4-5 תפוחי אדמה אדומים

1 בצל

1 חבילה פטריות

300 גר' כבד

300 גר' טחול

300 גר' לבבות

300 גר' פרגיות

פטרוזיליה

כמון – גרגרים

כמון טחון

פלפל שחור טחון

גרגרי כוסברה

מלח גס

פלפל שחור גרוס

כורכום

שמן קנולה

אופן ההכנה:

1 משרים את האורז, מסננים ומכניסים לסיר עם מים רותחים. מחכים עד שהאורז יצוף על המים, מסננים ומקררים.

2 מקפיצים ביין את הפטריות, הבצל והפטרוזיליה, ומניחים בצד.

3 מקפיצים בנפרד את כל חלקי הפנים ומתבלים בכורכום, כמון טחון, פלפל שחור טחון ומלח גס.

4 מקפיצים את הפרגיות, מתבלים באותו אופן ופורסים לרצועות.

5 בסיר עם תחתית עבה שמים שמן בגובה אצבע, ומפזרים כמון שלם, גרגרי כוסברה, פלפל שחור גרוס, מלח גס וכורכום.

6 מסדרים את תפוחי האדמה חתוכים לאורך כך שיכסו את כל תחתית הסיר.

7 מניחים את חלקי הפנים, הפרגיות והפטריות המוקפצים מעל תפוחי האדמה ומהדקים.

8 מניחים מעל את האורז, ומהדקים. יוצרים גומות בעזרת ידית של כף עץ עד תחתית הסיר.

9 מכסים את הסיר במגבת ומעליה מניחים את המכסה. מבשלים על אש גבוהה במשך 15 דקות, מנמיכים את האש ל-25 דקות, מכבים את האש ומשאירים מכוסה חמש דקות נוספות.

10 הופכים בזהירות על גבי צלחת ומגישים.

מתכוני התכנית מובאים כאן כפי שסופקו למערכת אוכל טוב על ידי המתמודדים.