צילום׃ רון יוחננוב, mako אוכל

בלילה אחת לכל סוג מאפינס שתרצו

אילו מאפינס מתחשק לכם להכין? שוקולדיים? אולי עם שקדים? מה אם נגיד לכם שעם בלילת הבסיס הזאת אתם יכולים להכין כל סוג מאפין שרק תרצו? מכינים בלילה בצ'יק צ'ק, מוסיפים מה שרוצים - ולתנור. זהו

רון יוחננוב | mako אוכל | פורסם 28/10/19 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.7 167 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

(ל-12 מאפינס)

2 ביצים

כוס חלב (240 מ"ל)

חצי כוס שמן (120 מ"ל)

תמצית וניל

350 גרם קמח תופח (או קמח רגיל עם 1 וחצי אבקת אפייה)

חצי כפית סודה לשתייה

200 גרם סוכר

קורט מלח

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-180מעלות.

2 מערבבים בקערה גדולה (אין צורך במיקסר) ביצים, חלב, שמן ותמצית וניל.

3 מערבבים בקערה נפרדת קמח, סודה לשתייה, סוכר ומלח.

4 מאחדים בערבוב קצר בין שתי התערובות עד לקבלת בלילה אחידה (חשוב להקפיד על ערבוב מינימלי בשביל לא לפגוע במרקמם העסיסי והרך). מוסיפים לבלילה את התוספת הרצויה.

5 יוצקים בערך כף גדושה מהבלילה לתוך תבנית שקעים (אפשר גם להשתמש בכף גלידה). מוסיפים קישוטים אם רוצים. 

6 אופים כ20-25 דקות או עד הזבה.

* במקום שמן ניתן גם להשתמש ב-120 גרם חמאה מומסת (או תחליף צמחי).

אפשרויות לטעמים:

* למאפינס פירות יער ושקדים: מוסיפים לבלילה 50 גרם שקדים פרוסים לקישוט ו-150 גרם פירות יער קפואים או טריים.

בלילה לכל סוגי המאפינס (צילום: רון יוחננוב, mako אוכל)
פירות יער קפואים או טריים|צילום: רון יוחננוב, mako אוכל

* למאפינס דאבל שוקולד: מוסיפים לבלילה 2 כפות אבקת קקאו ו-100 גרם שוקולד צ'יפס מעורבב עם כפית קמח. 

* למאפינס בננה שוקולד: מוסיפים לבלילה 2 בנוות חתוכות לקוביות ו-100 גרם שוקולד צ'יפס מעורבב עם כפית קמח.

אותה הבלילה לכל סוגי המאפינס (צילום: רון יוחננוב, mako אוכל)
מרקם עסיסי ורך|צילום: רון יוחננוב, mako אוכל

* למאפינס תפוח קינמון: מוסיפים לבלילה 2 תפוחים מגורדים/מקולפים וחתוכים לקוביות, וכף קינמון.

אותה בלילה לכל סוגי המאפינס (צילום: רון יוחננוב, mako אוכל)
ניתן לבזוק אבקת סוכר לפני ההגשה|צילום: רון יוחננוב, mako אוכל

* למאפינס עוגת גזר: מוסיפים לבלילה 2 גזרים מגורדים, 50 גרם צימוקים, 50 גרם אגוזי מלך קצוצים וחצי כפית קינמון.

אותה בלילה לכל סוגי המאפינס (צילום: רון יוחננוב, mako אוכל)
תהיו יצירתיים עם תוספות|צילום: רון יוחננוב, mako אוכל

רון יוחננוב הוא בלוגר, מרצה ומנחה סדנאות בתחום הבישול והאפייה, בעל קבוצת המתכונים בפייסבוק "מבשלים ואופים עם רון יוחננוב".

לעמוד האינסטגרם של רון יוחננוב