צילום׃ אפיק גבאי, mako אוכל

פיתה קלויה עם בשר וטחינה

ארוחה שלמה בקלילות ובמהירות. פיתה מהפריזר, בשר טחון וטחינה חריפה שרק צריך לשים בתנור

דנה אלמוסני | mako אוכל | פורסם 19/05/13 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.8 21 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לטחינה:

כוס טחינה גולמית

1 לימון סחוט

1 פלפל חריף

2 שיני שום

מלח

פלפל שחור

חצי כוס מים

לבשר:

1 בצל, קצוץ

3 שיני שום, קצוצות

מעט שמן זית, לטיגון

500 גרם בשר טחון

כמון

מלח

פלפל שחור

חופן כוסברה, קצוצה

2 פיתות חתוכות באמצע, קלויות בתנור עם מעט שמן זית

אופן ההכנה:

1 שמים את כל מרכיבי הטחינה במעבד מזון וטוחנים יחד. אפשר להוסיף עוד חצי כוס מים, אם אוהבים את הטחינה דלילה יותר.

2 מטגנים את הבצל והשום במחבת, ומוסיפים את הבשר הטחון. מפוררים היטב את הבשר, מתבלים ומטגנים כ-10 דקות עד שהוא שזוף היטב.

3 מניחים את הבשר על הפיתה הקלויה (מי שרוצה עוד חריף יכול להוסיף עוד פלפל חריף קצוץ), ומזלפים את הטחינה.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!