צילום׃ עודד קרני
שקדים במלח ים וצ'ילי
לכדרוגל חוקים משלו, גם בתחום הקולינרי - הנה הצעה לנשנוש מלוח-חריף שילווה אתכם עד לגמר היורו
ערן זינו | ביסטרו 99
| פורסם 25/06/12
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (6 מנות):
500 גרם שקדים שלמים לא קלופים (שקדים ללא קליפה שומרים על טעמם הטבעי בקלייה, וגם משלבים את יסוד הפיצוח שהוא ללא ספק חלק מחוויית הצפייה)
3 כפות מלח ים
1 צ'ילי אדום טרי חתוך גס
אופן ההכנה:
1 במעבד מזון טוחנים את הצ'ילי עם המלח (לא חובה, אפשר לקצוץ את הצ'ילי ולערבב היטב עם המלח).
2 מוסיפים את השקדים ו-2 כפות מים, מערבבים היטב, מסדרים בתבנית אפייה בשכבה אחת, ואופים בתנור ב-140 מעלות במשך 40 דקות.
3 מקפידים לערבב לפחות פעמיים במהלך האפייה.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!