צילום׃ אפיק גבאי, mako אוכל
גליליות ופל ממולאות בקרם גבינה
לא חייבים עוגת גבינה בשבועות, אבל אם מוותרים על הקלאסיקה של החג - צריך להכין תחליף שווה שיצדיק את המהפכה: גליליות ופל במילוי קרם מצוין של גבינה, פטיסייר ושוקלד לבן יעשו את העבודה. באחריות
אורלי פלאי-ברונשטיין | mako אוכל
| פורסם 19/05/15
- זמן עבודהעד חצי שעה
- זמן הכנהעד חצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (18 מנות):
1 חבילה (18 יחידות) גלילי ופל
לקרם גבינה פטיסייר ושוקולד לבן:
1/2 כוס נטיפי שוקולד לבן
2 כוסות חלב
1 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה
1 חבילה אבקה להכנת קרם פטיסייר אינטסנט
1 גביע (500 גרם) גבינה לבנה 5%
אופן ההכנה:
1 מכינים קרם גבינה פטיסייר ושוקולד לבן: ממיסים שוקולד לבן עם כוס חלב אחת במיקרו או מעל בן מארי, מערבבים עד לקבלת נוזל חלק ומצננים מעט.
2 מקציפים מיכל שמנת מתוקה עם כוס החלב הנוספת ואבקה להכנת קרם פטיסייר במיקסר עם וו הקצפה כ-3 דקות או עד לקבלת קרם וניל אוורירי. מוסיפים את תערובת השוקולד הלבן המומס ואת הגבינה ומערבלים בתנועות קיפול לפיזור אחיד בקרם, בלי לפגוע בנפח שלו.
3 מעבירים את הקרם לשק זילוף ושומרים במקרר עד לשלב ההגשה.
4 סמוך להגשה: ממלאים את הגלילים בקרם הגבינה ומגישים עם רוטב שוקולד.