"פתת אל חומוס"
ארוחת בוקר הכוללת וריאציה על אחת המנות האהובות בארץ. רצועות פיתה קריספיות עם חומוס מבושל, רוטב יוגורט טחינה, שקדים וצנוברים וקוויאר עגבניות
- זמן עבודהשעה
- זמן הכנהשעתיים וחצי
- רמת קושיבינוני
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
פתת אל חומוס:
4 פיתות (אפשר להשתמש גם בפיתות ישנות)
שמן זית
4 כוסות גרגירי חומוס מבושלים
1/2 בצל יבש
1/4 כפית אבקת סודה לשתייה
3 כוסות יוגורט
1/2 כוס טחינה גולמית
1/4 כוס מיץ לימון
2 שיני שום כתושות
מלח
1/4 כוס צנוברים מטוגנים
1/4 כוס שקדים מטוגנים
פלפל ירוק חריף קצוץ
חופן עלי פטרוזיליה קצוצים
חופן עלי נענע קצוצים
פלפל צ'ילי קצוץ
לקוויאר עגבניות:
כוס שמן זית או שמן קנולה
3 עגבניות בשלות
100 מ"ל מיץ עגבניות
1 גרם אגר
מלח
אופן ההכנה:
1 הפתת חומוס: חותכים את הפיתות לריבועים בגודל 2 ס"מ, מורחים במעט שמן זית ומסדרים בתבנית רחבה בשכבה דקה ואחידה. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות עד שהפיתות מזהיבות (רצוי לערבב מדי פעם את ריבועי הפיתה עד לקבלת השחמה אחידה).
2 שמים את גרגירי החומוס בסיר, מוסיפים חצי בצל יבש וממלאים במים עד לכיסוי. מביאים לרתיחה ומבשלים עד שהגרגירים רכים לגמרי (ניתן להוסיף רבע כפית סודה לשתייה על מנת לזרז את התהליך). כשהגרגירים רכים, מוציאים את הבצל מהסיר וממליחים את החומוס ולא מסננים, מי הבישול של החומוס הם חלק מהמנה!
3 מערבבים את היוגורט ביחד עם הטחינה, מיץ הלימון, השום והמלח בבלנדר, טועמים ומתקנים תיבול, במידה והתערובת נוזלית מדי (תלוי בסוג היוגורט), מוסיפים עוד טחינה.
4 קוויאר העגבניות: ממלאים 3/4 כוס בשמן ומכניסים שעה מראש לפריזר. מגרדים את העגבניות בפומפייה ומסננים במסננת דקה. מודדים 100 מ"ל מיץ עגבניות ואליו מוסיפים את האגר-אגר, מעבירים את התערובת למחבת ומביאים לרתיחה תוך ערבוב מתמיד. מעבירים את התערובת החמה למזרק או לבקבוק לחיץ עם פיה צרה ומיד מתחילים לטפטף באיטיות את התערובת לשמן הקר. משאירים את הקוויאר בשמן לרגע האחרון בו מתחילים לצלחת את המנה.
5 הרכבת המנה: בצלחת עמוקה מניחים את ריבועי הפיתה עליהם שופכים כחצי כוס מי בישול של החומוס, מפזרים מעל גרגירי חומוס שלמים או מעוכים חלקית. שופכים את רוטב היוגורט והטחינה מעל. מקשטים בצנוברים, שקדים, פלפל חריף, פטרוזיליה, נענע, צ'ילי, שמן זית וקוויאר העגבניות. מגישים חם. *מתכוני התוכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים