פיצה טורטייה מגולגלת משפחתית
בדיוק כשחשבנו שכבר אין שום דבר שעוד לא הכנו עם טורטייה, מפיצה ועד טוסט, הגיע המתכון הזה של שרון ברקוביץ' שמקפיץ את כל העסק חמש כיתות למעלה: מאפה פיצה של טורטיות מגולגלות, גם יפה, גם טעים, גם משפחתי
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשלושת רבעי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (8 מנות):
לתבנית בקוטר 25 ס"מ:
8 טורטיות גדולות
400 גרם גבינה צהובה מגורדת
2 פלפלים גדולים
חצי בצל סגול
5-6 פטריות
לרוטב פיצה:
2 כוסות מחית עגבניות
כפית שום גבישי (או שן שום כתושה)
כפית גדושה אורגנו (יבש או טרי)
2 שקיות תבלינים לפיצה (אלה שמקבלים כשמזמינים פיצה)
חצי כפית מלח
חצי כפית סוכר
רבע כפית שבבי צ'ילי
אופן ההכנה:
1 בקערה קטנה מערבבים היטב את כל חומרי הרוטב.
2 מורחים על כל טורטייה כף וחצי מהרוטב ומפזרים מעל גבינה צהובה.
3 בעזרת קולפן ירקות פורסים כמה פרוסות דקות מהפלפלים, הבצל והפטריות.
4 מפזרים באופן שווה על הטורטייה ומגלגלים בעדינות לגליל.
5 בעזרת סכין חדה חותכים כל טורטייה ל-6 חלקים ומניחים בתבנית אפייה צמודים ככל הניתן.
6 מכינים כך את כל הטורטיות ובינתיים מחממים את התנור ל- 200 מעלות.
7 כשהתבנית מלאה בגלילות הטורטייה מפזרים עוד גבינה צהובה מלמעלה ומכניסים לתנור ל-15 דקות עד שהגבינה נמסה ומזהיבה מעט. מגישים חם.
פורסם לראשונה בעמוד האינסטגרם Israeli kitchen
לעוד מתכונים קלים שאשכרה אפשר להכין בבית עקבו אחרי BERKO MADE בפייסבוק ובאינסטגרם או בקרו באתר.