צילום׃ בני גם זו לטובה, mako אוכל

לביבות אפויות עם קישואים וירקות

לביבות בתנור בלי שמן ועם כל הטעם. קישואים וארטישוק ירושלמי (או בטטה אם תרצו), תענוג בכל ביס

נטע בירן | mako אוכל | פורסם 17/12/12 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.6 40 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (15 מנות):

2 קישואים

3 ארטישוק ירושלמי או בטטה קטנה (מקולפים)

בצל קלוף

2 ביצים

2-3 כפות פירורי לחם

2 שיני שום כתושות

מלח

פלפל

ספריי שמן

אופן ההכנה:

1 מגררים במעבד מזון או בפומפייה את הקישואים, הבצל והירק הנוסף - הארטישוק הירושלמי או הבטטה.

2 מניחים במסננת את הבצל והקישואים ונותנים לנוזלים שלהם לצאת במשך חצי שעה. סוחטים היטב. מערבבים עם הארטישוק הירושלמי או הבטטה.

3 מוסיפים ביצים, פירורי לחם, שום, מלח ופלפל.

4 יוצרים בעזרת הידיים לביבות ומקפידים לסחוט עודפי נוזלים. מסדרים בתבנית אפייה משומנת בספריי שמן.

5 אופים בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות במשך כ-10-15 דקות מכל צד.

* מומלץ לטבול ביוגורט לבן.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

 

נטע בירן היא דיאטנית במועדון הולמס פלייס גבעתיים