צילום׃ אנטולי מיכאלו, mako אוכל
מלבי
מי שאוהב מלבי כנראה כבר יודע שזה מסוג הדברים שכמה פשוט - ככה לא מצליח. רגע לפני שנכנעים והולכים על הגרסה החיוורת של הסופר מרקט, קבלו מתכון מדויק וקליל למלבי מושלם. קצת פיסטוק למעלה - ואתם מסודרים
מעוז אלונים ואיתי הרגיל | הבסטה
| פורסם 04/02/16
- זמן עבודהעד חצי שעה
- זמן הכנהעד שעתיים
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (15 מנות):
350 מ"ל שמנת
140 גר' סוכר לבן
1 ליטר חלב קר
75 גר' קורנפלור
8 טיפות מי זהר
להגשה:
ריבה
אגוזים קצוצים
אופן ההכנה:
1 מביאים לרתיחה בסיר את השמנת, הסוכר וחצי ליטר חלב. לאחר רתיחה מכבים את האש.
2 בקערה מערבבים את חצי הליטר הנוסף של החלב עם הקורנפלור. טורפים היטב עד שאין גושים. תוך כדי טריפה מוזגים את החלב לשמנת החמה.
3 מסננים הכול כדי לוודא שלא נשארו גושים ומוסיפים את מי הזהר. מוזגים לכוסות אישיות ומצננים היטב.
4 מוסיפים ריבה ואגוזים קצוצים ומגישים.