צילום׃ אנטולי מיכאלו, mako אוכל

מלבי

מי שאוהב מלבי כנראה כבר יודע שזה מסוג הדברים שכמה פשוט - ככה לא מצליח. רגע לפני שנכנעים והולכים על הגרסה החיוורת של הסופר מרקט, קבלו מתכון מדויק וקליל למלבי מושלם. קצת פיסטוק למעלה - ואתם מסודרים

מעוז אלונים ואיתי הרגיל | הבסטה | פורסם 04/02/16 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהעד שעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 3.1 18 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (15 מנות):

350 מ"ל שמנת

140 גר' סוכר לבן

1 ליטר חלב קר

75 גר' קורנפלור

8 טיפות מי זהר

להגשה:

ריבה

אגוזים קצוצים

אופן ההכנה:

1 מביאים לרתיחה בסיר את השמנת, הסוכר וחצי ליטר חלב. לאחר רתיחה מכבים את האש.

2 בקערה מערבבים את חצי הליטר הנוסף של החלב עם הקורנפלור. טורפים היטב עד שאין גושים. תוך כדי טריפה מוזגים את החלב לשמנת החמה.

3 מסננים הכול כדי לוודא שלא נשארו גושים ומוסיפים את מי הזהר. מוזגים לכוסות אישיות ומצננים היטב.

4 מוסיפים ריבה ואגוזים קצוצים ומגישים.

>> והנה גם מתכון למוס לימון 
>> וגם לפנה קוטה תאנים, יש לנו הרגשה שתאהבו