צילום׃ אפיק גבאי, mako אוכל

גראטן תפוחי אדמה, בצל ובטטה

תפוחי אדמה אפויים, מוקרמים, עם המון פינוקים ובלי צורך בשמנת. חלב הקוקוס הופך את המנה לבריאה בנוסף לחגיגית, קרמית ומתוקה

ליה שומרון פינדר, יועצת קולינרית | mako אוכל | פורסם 06/03/13 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.2 7 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

4 תפוחי אדמה

1 בטטה

2 בצלים

1/2 כוס מי קוקוס / חלב קוקוס

1/2 כפית חרדל גרגירים

1 שן שום כתושה

מלח

פלפל שחור

אופן ההכנה:

1 פורסים דק מאוד את תפוחי האדמה, הבטטה והבצלים.

2 מערבבים בקערית קטנה את חלב הקוקוס, החרדל, השום, המלח והפלפל.

3 מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות).

4 מרכיבים את המנה: בתבנית מתאימה מניחים שכבה של תפוחי אדמה, ובעזרת מברשת מורחים אותם בתערובת חלב הקוקוס. מוסיפים שכבה של בטטה ומורחים מתערובת חלב הקוקוס, אחריה שכבה של בצל ושוב מברישים בנוזל הקוקוס וחוזר חלילה עד שנגמרים המרכיבים.

5 אופים מכוסה בנייר אלומיניום (אני אוהבת לשים מתחת לנייר האלומיניום נייר אפייה) במשך 25 דקות, מסירים את נייר האלומיניום ואופים עוד 20 דקות עד לריכוך והשחמה של המנה מלמעלה.

 

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

 

* ליה שומרון פינדר היא בוגרת בית הספר Natural Goutmet Institute בניו יורק, מגישת טלוויזיה ("מתכון בטוח"), מרצה ומנחת סדנאות בישול בריא