צילום׃ קרן אגם, mako אוכל

פיתות רכות רכות מקמח כוסמין מלא

יום העצמאות הוא חגם של המנגליסטים, אלה שבמהלך השנה מקסימום שוטפים כלים - תופסים את מרכז הבמה. אנחנו לא נפריע להם, רק נניח פה מתכון לפיתות מושלמות של קרן אגם. תכינו, תביאו, כולם יהיו מרוצים. מילה שלנו

קרן אגם | mako אוכל | פורסם 14/04/21 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.6 253 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (15 מנות):

קילו קמח כוסמין מלא (ניתן להמיר לקמח לבן רגיל או קמח לחם)

כף וחצי שמרים יבשים

3 כפות סוכר לבן

4 כפות שמן זית

כף גדושה מלח דק

2 וחצי עד 3 (600-720 מ"ל) כוסות מי ברז חמימים

אופן ההכנה:

1 מנפים את הקמח לקערת המיקסר, מוסיפים שמרים יבשים ומערבבים.

2 מתקינים את וו הלישה ומפעילים במהירות איטית. מוסיפים סוכר, שמן זית, מלח ולבסוף את המים, לאט ובהדרגה, עד שמתקבל בצק שנפרד מדופנות הקערה אך הוא עדיין מעט דביק.

3 לשים כ-10 דקות, מעבירים את הבצק לקערה מעט משומנת ומניחים להתפחה של שעה-שעה וחצי עד שהבצק מכפיל את נפחו.

4 מוציאים אוויר מהבצק ומחלקים אותו לכדורים במשקל 100 גרם כל אחד (לפיתות גדולות יותר - 120 גרם).

5 מניחים את כדורי הבצק על מגש גדול או משטח מעט משומן, ומכסים במגבת להתפחה חוזרת של שעה-שעה וחצי.

6 מחממים תנור ל-250 מעלות ומכניסים פנימה תבנית אפייה הפוכה.

7 כשהתנור חם חם מרדדים 4 כדורי בצק על משטח מעט מקומח לעיגולים דקים, אבל לא מדי.

8 מוציאים את התבנית החמה מהתנור בזהירות, מניחים עליה את הפיתות ומחזירים לתנור מיד.

9 אופים 3-4 דקות עד שהפיתות מתנפחות, הופכים ואופים עוד חצי דקה. מוציאים. שימו לב שזמני האפייה משתנים מתנור לתנור וייתכן שאצלכם זה ייקח פחות/יותר זמן.

10 מניחים את הפיתות להצטנן כשהן מכוסות במגבת. אוכלים באותו היום.

** לאפייה בטאבון: מחממים את הטאבון מספיק זמן מראש (כ-40 דקות) ל-350 מעלות. מרדדים עיגולי בצק ובעזרת מרדה מכניסים לטאבון הלוהט. אצלי בטאבון לוקח 30 שניות והפיתות נפוחות ויפות ומוכנות. מוציאים ומכסים במגבת עד להגשה.

פיתות ביתיות (צילום: קרן אגם, mako אוכל)
פיתות כוסמין מלא של קרן אגם|צילום: קרן אגם, mako אוכל

>>  לבלוג של קרן אגם

>> לסדנאות של קרן אגם 

טיפים:

1 בהתפחה הראשונה הבצק של הפיתות צריך להיות מעט דביק. זה יבטיח פיתות רכות ונפוחות.

2 הקפידו על התפחה שנייה ארוכה.

3 לפני האפייה יש לחמם את התנור ל-250 מעלות לפחות, ולהכניס אליו את תבנית התנור כשהיא הפוכה. על התבנית להתחמם מאוד מאוד לפני שתעמיסו עליה פיתות, ההתנפחות של הפיתות תלויה בזה. תנור לא מספיק חם או תבנית לא לוהטת ימנעו מהפיתות להתנפח, או שיגרמו להן להתנפח מצד אחד בלבד.

4 אם יש אבן פיצה או משטח אפייה, יש להכניס אותם לתוך התנור במקום התבניות מהסעיף הקודם.

5 כשהפיתות מוכנות יש לכסות אותן במגבת, מה שגורם להן להתרכך מעט ועוזר להן להישאר טריות. פיתות שיישארו באוויר הפתוח פשוט יתייבשו.