צילום׃ אסף אמברם, mako אוכל

כדורי זיתים ושומשום

כמו לכולם, גם לנו יש מתכון לכדורי בצק עם זיתים שעובר מדור לדור, ועם כמה שקשה להודות בזה - מניב תוצאה לא משהו בכלל. לכן כל כך שמחנו לטעום את הגרסה של נוף, שהיא - בלי להגזים - פי אלף יותר מוצלחת

נוף עתאמנה אסמעיל | mako אוכל | פורסם 08/06/14 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.2 104 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

  

מרכיבים :

חצי קילו קמח

שקית אבקת אפייה

כוס סולת

כפית מלח

1/3 כוס שמן זית

ביצה

חצי ליטר יוגורט

קופסת שימורי זיתים ללא גלעין

לציפוי:

2 ביצים, טרופות עם כף מים

חצי קילו שומשום לבן, קצח או גם וגם

אופן ההכנה:

1 מניחים את הקמח, אבקת האפייה, הסולת והמלח בקערת המערבל ומערבבים היטב. מוסיפים את השמן והביצה ומערבלים כמה שניות. מתחילים להוסיף את היוגורט לאט לאט ומערבלים עד שמתקבל בצק חלק ונפרד מדופנות הקערה (לא תמיד צריך את כל הכמות, לכן לא כדאי להוסיף הכל ביחד).

2  מניחים את הבצק בצד ל-10 דקות, ובינתיים שוטפים את הזיתים ומניחים בקערה. בקערה נוספת שמים את השומשום ובקערה השלישית את הביצים הטרופות עם המים.

3 מקמחים את משטח העבודה ומרדדים רבע מכמות הבצק לעובי של רבע ס"מ. קורצים עיגולים בקוטר 4 ס"מ (אפשר לעשות זאת בעזרת רינג או פשוט עם פקק של בקבוק מיץ) ומניחים זית במרכז כל עיגול. סוגרים את הבצק סביב הזית ומגלגלים בידיים לקבלת כדור.

4 טובלים את הכדורים בביצה, מגלגלים בשומשום ומניחים במגש. מחממים שמן לטיגון עמוק ומטגנים את הכדורים עד שהם מזהיבים. מגישים עם לבנה וירקות, או סתם כך בקערה.

* טיפ: אפשר להכין כמות כפולה ולהקפיא - לפני שלב הטיגון. במקרה זה כדאי להעביר את מגש הכדורים כמו שהוא למקפיא לשעתיים, להתייצבות, ואז להעביר את הכדורים לשקיות הקפאה. לאחר מכן ניתן לטגן את הכדורים ישירות מהמקפיא, ללא צורך בהפשרה.

>> לכל המתכונים של נוף
>> מבשלים עם הילדים: סלט ביצים בלי מיונז