צילום׃ אפיק גבאי, mako אוכל

מקלות לחם למרק

לקראת החורף שמתחיל לעשות קולות של חזרה - אנחנו יותר מממליצים לכם להצטייד במקלות הלחם האלה, שיהפכו כל מרק לארוחה מכובדת, משביעה וטעימה. ככה מגישים מרק בסטייל

אינס שילת ינאי | mako אוכל | פורסם 31/12/14 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.5 35 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (30 מנות):

1 קילו קמח לבן

2 כפות שמרים יבשים

2 כפות סוכר

2.5 כוסות מים פושרים

100 גרם מרגרינה מומסת

כף שטוחה של מלח

4\3 כוס עגבניות מיובשות, חתוכות לרצועות דקות או לקוביות

ביצה טרופה +כף מים (להברשה)

שומשום ומעט מלח גס (לציפוי)

אופן ההכנה:

1 מערבבים בקערה גדולה את הקמח, השמרים והסוכר.

2. יוצרים גומה ושופכים לתוכה 2 כוסות מהמים הפושרים, מרגרינה ומלח. לשים היטב (במיקסר או ידנית) כ-10 דקות, ובמהלכן מוסיפים את העגבניות המיובשות והמים הנוספים, אם יש צורך.

3 מכסים את הקערה בשקית ניילון ומניחים להתפחה של כחצי שעה.

4 מעבירים את הבצק למשטח מקומח ומחלקים ל-30 חלקים. יוצרים מכל חלק רצועה ארוכה ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה.

5 מברישים את מקלות הלחם בביצה טרופה עם מים ומפזרים שומשום ומעט מלח גס. מניחים להתפחה נוספת של כ-20 דקות.

6 מחממים תנור ל-200 מעלות, ואופים את המקלות כ-20 דקות, עד שהם משחימים.

* ניתן להקפיא את מקלות הלחם לאחר האפייה ולהפשיר לפי הצורך.

בקרו בבלוג של אינס שילת ואפיק - תיק אוכל

>> בשבוע שעבר הכנו פרעצלים הולנדיים

>> איך פותחים שמפניה כמו מקצוענים?