צילום׃ בני גם זו לטובה, mako אוכל

פיצה אישית דלת קלוריות

מתכון למתחילים: פיצה ביתית מופחתת קלוריות, פשוטה להכנה, טעימה ולא משמינה. שווה ביס

נטע בירן | mako אוכל | פורסם 14/09/12 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.4 42 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (2 מנות):

לבסיס הפיצה:

125 גרם קמח מלא

שליש כוס מים

רבע שקית שמרים טריים (12 גרם)

כף שמן זית

חצי כפית מלח

לרוטב הפיצה:

בצל

כפית שמן לטיגון

2 עגבניות

כף רסק עגבניות

שן שום כתושה

כפית סוכר

מלח

פלפל

מעל הפיצה:

גבינת מוצרלה 16%

פטריות טריות

אופן ההכנה:

1 מערבבים את חומרי הבצק: קמח, מים, שמרים, שמן ומלח. לשים היטב לפחות 10 דקות.

2 מכסים את הקערה במגבת ונותנים לבצק לתפוח כחצי שעה. בינתיים מכינים את הרוטב.

3 קוצצים את הבצל ומטגנים במחבת עם כפית שמן עד להזהבה.

4 חותכים את העגבניות לקובות קטנות ומוסיפים למחבת. מבשלים כ-10 דקות עד שהעגבניות מתרככות. ניתן מדי פעם להוסיף מעט מים אם חסרים נוזלים.

5 כשהעגבניות רכות, מוסיפים את רסק העגבניות ומעט מים. מוסיפים שום כתוש, סוכר, פלפל ומלח ומבשלים עוד 3-5 דקות.

6 כאשר הבצק תפח, מחלקים את הכמות ל-2 ומרדדים על משטח מקומח.

7 מניחים בתבנית עם נייר אפייה. מורחים את הרוטב, מגררים מעל גבינת מוצרלה ומסדרים למעלה פטריות מסוגים שונים לבחירתכם.

8 אופים בתנור שחומם מראש ל 200 מעלות כ-20 דקות.

*תוספות ושינויים: אפשר להשתמש במוצרלה באפלו שעשירה מאוד בסידן ואפשר להחליף את הקמח המלא בקמח רגיל.

* נטע בירן היא דיאטנית במועדון הולמס פלייס גבעתיים.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!