פיצה אישית דלת קלוריות
מתכון למתחילים: פיצה ביתית מופחתת קלוריות, פשוטה להכנה, טעימה ולא משמינה. שווה ביס
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (2 מנות):
לבסיס הפיצה:
125 גרם קמח מלא
שליש כוס מים
רבע שקית שמרים טריים (12 גרם)
כף שמן זית
חצי כפית מלח
לרוטב הפיצה:
בצל
כפית שמן לטיגון
2 עגבניות
כף רסק עגבניות
שן שום כתושה
כפית סוכר
מלח
פלפל
מעל הפיצה:
גבינת מוצרלה 16%
פטריות טריות
אופן ההכנה:
1 מערבבים את חומרי הבצק: קמח, מים, שמרים, שמן ומלח. לשים היטב לפחות 10 דקות.
2 מכסים את הקערה במגבת ונותנים לבצק לתפוח כחצי שעה. בינתיים מכינים את הרוטב.
3 קוצצים את הבצל ומטגנים במחבת עם כפית שמן עד להזהבה.
4 חותכים את העגבניות לקובות קטנות ומוסיפים למחבת. מבשלים כ-10 דקות עד שהעגבניות מתרככות. ניתן מדי פעם להוסיף מעט מים אם חסרים נוזלים.
5 כשהעגבניות רכות, מוסיפים את רסק העגבניות ומעט מים. מוסיפים שום כתוש, סוכר, פלפל ומלח ומבשלים עוד 3-5 דקות.
6 כאשר הבצק תפח, מחלקים את הכמות ל-2 ומרדדים על משטח מקומח.
7 מניחים בתבנית עם נייר אפייה. מורחים את הרוטב, מגררים מעל גבינת מוצרלה ומסדרים למעלה פטריות מסוגים שונים לבחירתכם.
8 אופים בתנור שחומם מראש ל 200 מעלות כ-20 דקות.
*תוספות ושינויים: אפשר להשתמש במוצרלה באפלו שעשירה מאוד בסידן ואפשר להחליף את הקמח המלא בקמח רגיל.
* נטע בירן היא דיאטנית במועדון הולמס פלייס גבעתיים.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!