תבשיל חומוס ומנגולד
מתכון למנה ירוקה ומלאת טעם עם המון כרישה. תוספת מעולה לכל ארוחה
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהשעתיים
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים :
לתבשיל:
2 חבילות מנגולד
500 גרם גרגרי חומס קטנים מושרים במים 12 שעות
3 כרישות עסיסיות
חצי עד שלושת-רבעי ליטר מרק עוף ביתי מסונן חם
5 שיני שום קצוצות גס
לתערובת התבלינים:
1 כף גרגרי פלפל שחור
1 כפית זירעוני כמון
2 פרחי מאשייה (פרחי מוסקט, עם טעם אחר לגמרי מאגוז מוסקט והרבה יותר חזק ועמוק)
מעט כורכום
מלח ים גס לפי הטעם
חצי כוס שמן זית
אופן ההכנה:
1 כותשים את התבלינים במכתש ועלי, מפרידים בין גבעולי המנגולד לעלים הירוקים. קוצצים דק את הגבעולים וקורעים גס את העלים. חולטים את גרגרי החומוס שהשריתם במים רותחים כחצי שעה בערך עד שהם מתרככים קלות. קוצצים גס את הכרישות, כולל החלק הירוק.
2 מקפיצים את הכרישות בשמן זית עד שהן נהיות שקופות תוך כדי ערבוב בכף עץ, ונזהרים לא לשרוף אותן כי אז הן הופכות מרות כלענה. מוסיפים את תערובת התבלינים שכתשתם וממשיכים בערבוב עוד כדקה בערך. מוסיפים את השום, ממתינים כחצי דקה ומוסיפים את עלי המנגולד הירוקים. מערבבים ומוסיפים את גרגרי החומוס החלוטים ואת מרק העוף הביתי החם. מתבלים במלח לפי הטעם ומבשלים כשעה - שעה וחצי או עד שהחומוסים רכים והתבשיל מוכן. אם החומוסים שותים לכם את כל הנוזלים, אפשר להוסיף עוד מרק עוף. אל תהססו בכלל. התבשיל לא אמור להיות נוזלי, אבל גם לא יבש כמו מדבר.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!