צילום׃ רותם ליברזון, mako אוכל
פלפלים חריפים קלויים
קראנו להם הג'וקר של המטבח כי הם משדרגים מנה: פסטות, סלטים, מאפים, כריכים, רטבים, באמת הכל. וכמובן שמושלמים לאכילה גם ככה כמו שהם. זה הבסיס של רותם ליברזון לפלפלים קלויים: תנור, קילוף, שמן זית ושום
רותם ליברזון | mako אוכל
| פורסם 09/07/24
- זמן עבודהעשר דקות
- זמן הכנהעד שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים :
6-7 פלפלים חריפים (איזה סוג שאוהבים)
שן שום
כוס שמן זית (אולי תצטרכו פחות)
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-200 מעלות.
2 מכניסים את הפלפלים (עם הקליפה) לקלייה בתנור עד שמשחימים משני הצדדים (יכול לקחת כחצי שעה, פחות או יותר, תלוי בפלפלים וכו').
3 מעבירים את הפלפלים לקופסה או קערה עם ניילון נצמד למשך חצי שעה (האדים בתוך כלי סגור יתרמו לקילוף הרבה יותר יעיל).
4 מקלפים בעדינות את הפלפלים ומעבירים לכלי עם שן שום פרוסה. מכסים את את הפלפל בשמן זית, סוגרים את הכלי ומניחים לפחות לשעתיים במקרר לפני שאוכלים.