תמונת AVI׃ מאסטר שף

סינטה מצופה במחית פלפל אדום בליווי קרם חציל ותפוחי אדמה

סינטה עסיסית בציפוי עריסה פלפלים מתקתקה-פיקנטית מונחת על קרם חצילים שרופים בליווי קוביות תפוחי אדמה מטוגנות ועגבניות שרי צלויות

תום פרנץ | מאסטר שף | פורסם 18/01/13 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשעתיים וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.5 382 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

עבור העריסה:

2 גמבות

2 כפות מלח גס

כף רסק עגבניות

מלח

פלפל שחור

עבור קרם החציל:

2 חצילים

1 שן שום, כתושה

8-10 כפות שמן זית

כפית מיץ לימון

מלח

עבור עגבניות השרי הצלויות:

5 עגבניות שרי צהובות

5 עגבניות שרי אדומות

5 עגבניות שרי ליקופן

4 כפות שמן זית

מלח

2 גבעולי רוזמרין

2 גבעולי תימין

2 שיני שום, כתושות

עבור קוביות תפוחי האדמה:

2 תפוחי אדמה גדולים אורגנים

ליטר וחצי שמן קנולה לטיגון

כף חומץ יין לבן

חופן פטרוזיליה קצוצה

מלח

עבור הסינטה:

400 גרם נתח סינטה, אשר חותכים באמצע הסינטה ומשאירים בחלק העליון מעט משכבת השומן (מתקבל נתח של 5 על 5 על 10)

2 כפות שמן זית

מלח אטלנטי גס

פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:

1 הכנת העריסה: מחממים את הכיריים החשמליים למקסימום החום האפשרי. מניחים בזהירות את הגמבות. צולים על אש פתוחה מכל הכיוונים עד שהגמבה שרופה מבחוץ ורכה מבפנים.

2 מניחים את הגמבות השרופות בקערה עם המלח הגס וסוגרים עם ניילון נצמד ל-10 דקות (כדי להקל על הקילוף). מוציאים מהקערה, קולפים מתחת למים זורמים ומוציאים את הגרעינים. משאירים שארית קטנה מהקליפה השרופה עבור הטעם. את בשר הגמבות ומעט הקליפה חותכים לרצועות דקות ואז לקוביות כמה שיותר קטנות.

3 מחממים מחבת לחום בינוני, מוסיפים מעט שמן ואת קוביות הגמבה על מנת לייבש מעט את התערובת.

4 מוסיפים כף רסק עגבניות, מתבלים במעט מלח ופלפל ומערבבים עד לקבלת מחית רכה (לא נוזלית). שומרים בצד.

5 הכנת החציל: צולים את החצילים מכל הכיוונים עד שהם שרופים מבחוץ ורכים מאוד מבפנים. חוצים את החצילים השרופים, ומרוקנים את התוכן עם כף, שמים את תוכן החציל בבלנדר מוסיפים מעט מקליפת החציל השרופה ואת שן השום הכתושה.

6 מפעילים את הבלנדר על עוצמה מקסימאלית ומתחילים לזלף פנימה את שמן הזית. כשמגיעים למרקם חלק, מתבלים במיץ לימון ובמלח, שומרים בצד.

7 הכנת עגבניות השרי: חוצים את עגבניות השרי ומעבירים לקערה. מוסיפים שמן זית ומערבבים. מעבירים את העגבניות לתבנית מרופדת בנייר אפייה, כאשר הצד החתוך פונה כלפי מעלה. מתבלים במלח. מוסיפים לתבנית את ענפי התימין והרוזמרין, ואת השום הכתוש (עדיף שהשום לא יגע בעגבניות ישירות). מכניסים לתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 180 מעלות למשך 20 דקות עד להתרככות קלה של העגבניות.

8 הכנת תפוחי האדמה: קולפים את תפוחי אדמה וחותכים לקוביות של 1 ס"מ על 1 ס"מ. מבשלים במים רותחים עם מלח עד לעשייה של שמונים אחוז. מוציאים מהמים ושמים על נייר סופג לייבוש.

9 מחממים סיר עם שמן קנולה (חום השמן צריך להיות 170 מעלות). מספר דקות לפני ההגשה מטגנים בשמן את קוביות תפוחי האדמה עד להזהבה.

10 מוציאים ומעבירים לנייר סופג לספיגת עודפי השמן. מעבירים לקערה, מתבלים במלח, חומץ יין לבן ופטרוזיליה קצוצה.

11 הכנת הסינטה: מורחים את הנתח בשמן זית, מלח גס אטלנטי ופלפל גרוס.

12 מחממים מחבת פסים ומברישים אותה במעט שמן עד שהיא חמה מאוד ומתחילה להעלות עשן. בדיוק ברגע זה מעבירים את הנתח למחבת וסוגרים את הבשר - דקה אחת לכל אחד מששת הצדדים. את הצד עם השומן מטגנים עד שהשומן הופך לפריך. מניחים בצד למנוחה של כ-5 דקות.

13 את העריסה המוכנה מפזרים על השטח העליון של הנתח כציפוי בעובי 3 מילימטר.

14 מעבירים את הנתח לתבנית מרופדת בנייר אפייה משומן. מכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות למשך 7-8 דקות (תלוי בתנור) עד למידת עשייה מדיום רייר. לאחר האפייה מוציאים את הנתח מהתנור ונותנים לו לנוח לפחות 10 דקות לפני שפורסים אותו. חצי מהנתח פורסים בזהירות עם סכין חדה וארוכה ל-5 פרוסות בעובי חצי ס"מ החצי השני יישאר שלם.

15 הגשת המנה: על צלחת ההגשה שמים בקו דמיוני של שליש הצלחת 2 כפות קרם חצילים ובעזרת מסרק מורחים לצד השני. בצד הצלחת מאחורי התחלת הסירוק של החציל שמים חצי מנתח הבשר ואז מסדרים 5 פרוסות בצורה אסתטית של פינה על פינה בכיוון אלכסוני. את קוביות תפוחי האדמה מפזרים על קרם החצילים המסורק ומפזרים ליד 3 חצאי עגבניות מכל סוג (בוחרים את היפות ביותר) באופן אסתטי.

מתכוני התכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים.

 

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!