המנה הטבעונית של קפה לואיז
עם דגנים, ירקות, סלק וטופו, שמתבשלים יחד ביין עם סויה וסילאן - נראה שאי אפשר לטעות. הדיירם טל ויאיר, זה בשבילכם
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשלושת רבעי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (2 מנות):
שמן זית
3 גזרים, חתוכים לקוביות של 2 ס"מ
3 כרשות, פרוסות לעיגולים בעובי 2 ס"מ
1/4 שורש ג'ינג'ר (או פחות, לפי הטעם), כתוש
¼ כוס גרעיני כוסמין (לא מבושלים)
¼ כוס שעורה (גריסי פנינה)
½ כוס אורז עגול לריזוטו
100 מ"ל יין לבן
200 מ"ל מיץ סלק
סויה יפנית
סילאן
50 גרם טופו, חתוך לקוביות
4 פטריות חורש, חציות
4 פטריות שמפיניון, חצויות
מלח
פלפל שחור
להגשה:
בצל ירוק
נבטי חמנייה
אופן ההכנה:
1 מחממים בסיר מעט שמן זית ומאדים את הגזר עד להתרככות חלקית. מוסיפים את הכרשה, מאדים כדקה נוספת ומוסיפים את הג'ינג'ר לצריבה קלה.
2 מוסיפים את הדגנים ואחריהם תוך כדי ערבוב את היין. מאדים מעט את היין ומנמיכים את האש. מוסיפים את מיץ הסלק, מעט סויה וסילאן, קוביות טופו, פטריות ותבלינים.
3 מבשלים תוך כדי ערבוב עד שהנוזלים נספגים. אם חסרים נוזלים ניתן להוסיף ציר ירקות או מים (הדגנים צריכים להיות רכים, אבל עם התנגדות קלה).
4 מוסיפים את הבצל הירוק ונבטי החמנייה ומגישים.
* המתכון באדיבות רשת קפה לואיז, שפתחה לאחרונה סניף נוסף ברמת אביב ובקרוב גם בבנימינה.