צילום׃ דניאל בר און

לגו פריקסה

שידרוג לפריקסה המוכר עם טונה משומרת שמכינים לבד מטונה אדומה, ביצה עלומה, זלביה שאופים במקום וגם עגבניות צלויות וסלסת אנשובי. אנחנו מזמן אמרנו שפריקסה זה גורמה

רועי ענתבי | מאסטר שף | פורסם 23/08/15 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעתיים וחצי
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 3.3 3 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

לטונה:

200 גרם טונה אדומה טריה

2 שיני שום

½ פלפל חריף

פלח לימון

קורט מלח

שמן זית

לזלביה:

250 קמח

13 גרם שמרים

1 ביצה

60 גרם סוכר

250 מים

קורט מלח

שמן, לטיגון עמוק

לעגבניות צלויות:

8 עגבניות תמר חתוכות לרבעים

2 כפות שמן זית

כפית עלי טימין

קורט סוכר

קורט מלח

קורט פלפל

לסחוג:

100 גרם כוסברה צרור אחד

100 פלפל שאטה שלם יבש

1 חופן שום קלוף

1 כף הל טחון

2 כפיות מלח

מים

להגשה:

חופן פטרוזליה קצוצה

2 פילטים של אנשובי משומר קצוץ

1 כפית צלפים

1 כף צנוברים קלויים

קורט פלפל שחור

שמן זית

2 תפוחי אדמה, אפויים על מלח בחום של 180 מעלות עד ריכוך

לימון כבוש קנוי מאיכות טובה, חתוך לרבעים

4 ביצים עלומות

אופן ההכנה:

1 מניחים את הטונה בסיר קטן, מכסים בשמן זית ומוסיפים את שאר המרכיבים. מבשלים על להבה נמוכה עד רתיחה, מורידים מהאש ונותנים לטונה להתקרר לגמרי בתוך השמן. לאחר שהטונה התקררה יש להוציא מהשמן.

2 לזלביה: מערבבים את כל המצרכים במיקסר עם וו גיטרה 10 דקות לבצק אחיד וחלק. מתפיחים את הבצק פעמיים. יוצרים כדורים קטנים ומטגנים בשמן עמוק חם עד להזהבה.

3 עגבניות צלויות: מתבלים את העגבניות לפי הטעם, מערבבים את כל המרכיבים ומסדרים בתבנית אפיה כשהקליפה כלפי מטה. צולים בתנור ב-100 מעלות שעתיים ומוציאים לצינון.

4 סחוג: טוחנים את כל המרכיבים במג'ימיקס ומוסיפים מים לפי הצורך עד לקבלת מרקם משחתי.

5 סלסת אנשובי: מערבבים את על המצרכים ומתבלים לפי הטעם.

6 הרכבת המנה: קולפים את תפוחי האדמה האפויים, מועכים לפירה ומערבבים עם כף מסלסת האנשובי או יותר לפי הטעם. קוצצים דק בסכין את העגבניות שהתקררו ומוסיפים מעט סחוג, לפי הטעם. מניחים את ממרח העגבניות על צלחת בצורת עיגול. במרכז העיגול של ממרח העגבניות מניחים את הביצה העלומה. מסביב לממרח העגבניות מניחים בצורה אסתטית את רבעי הלימון הכבוש, חתיכות הטונה, תפוחי האדמה עם האנשובי והזלביה.