שקשוקת באלדי
השקשוקה הזו של בית הקפה הירושלמי תמול שלשום אולי נראית תמימה, אבל היא הוכתרה כאחת מעשר ארוחות הבוקר הטובות בעולם על ידי מגזין לונלי פלנט. שווה להכין
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהעשרים דקות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
2-3 פלפלים מתוקים קלויים, חצויים לאורכם ונקיים מגרעינים
2-3 פלפלים ירוקים (חריפים), חצויים לאורכם ונקיים מגרעינים
3-4 חצילים בינוניים קלופים, שרופים על גבי להבה גלויה
3 שיני שום קצוצות גס
4-5 עגבניות בשלות, קלופות וחתוכות לקוביות גסות
2-3 ביצים
3-4 פרוסות גבינת עיזים (נמכרת בגליל)
1/2 כוס עלי בזיליקום
1/4 כוס שמן זית
כפית פלפל לבן גרוס
קורט מלח
אופן ההכנה:
1 במחבת רחבה מחממים מחצית מכמות שמן הזית ומוסיפים את הפלפלים הירוקים והפלפלים הקלויים. צורבים במשך כ-2 דקות ומוסיפים את החצילים, השום, העגבניות, הפלפל הלבן והמלח.
2 ממשיכים באידוי עוד כ-2 דקות ומוסיפים את הביצים (אפשר להוציא מחצית מכמות החלבונים ולתת דגש לחלמונים), מכסים ומבשלים על להבה נמוכה למשך כ-5 דקות.
3 מסירים את המכסה ומפזרים את עלי הבזיליקום, גבינת העיזים ואת יתרת שמן הזית ומגישים עם הרבה לחם בצד.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!