צילום׃ שרון ברקוביץ, ברקו מייד

צ'יפס מקליפות תפוחי אדמה

בפעם הבאה שאתם מקלפים תפוח אדמה אל תמהרו לזרוק את הקליפות לפח - תכינו מהן צ'יפס, לא חבל? תיבול פשוט שמתקתקים בשנייה וחצי, רבע שעה בתנור והרווחתם חטיף ממכר וחסכוני שאתם יודעים בדיוק מה יש בו

שרון ברקוביץ | ברקו מייד | פורסם 13/07/21 
  • זמן עבודהחמש דקות
  • זמן הכנהעשרים דקות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.2 71 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

קליפות תפוחי אדמה מ-12 תפוחי אדמה קטנים

רבע כוס שמן זית

2 כפיות מייפל

כפית אבקת שום

כפית שבבי צ'ילי

כפית מלח

מעט פלפל שחור

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-220 מעלות.

2 שוטפים היטב את הקליפות, מסננים, מעבירים אותן למגבת נקייה ויבשה וטופחים על הקליפות עד שיתייבשו.

צ'יפס מקליפות תפוחי אדמה (צילום: שרון ברקוביץ, ברקו מייד)
מזהיבים טוב טוב מכל הכיוונים|צילום: שרון ברקוביץ, ברקו מייד

3 מפזרים את הקליפות על תבנית מרופדת בנייר אפייה.

4 מערבבים בקערה קטנה שמן זית, מייפל ואת התבלינים היבשים ויוצקים על הקליפות. מסדרים את הקליפות בשכבה אחת, ואופים כרבע שעה, כשתוך כדי משגיחים שהכל מזהיב באופן שווה ומערבבים. 

צ'יפס מקליפות של תפוחי אדמה (צילום: שרון ברקוביץ, ברקו מייד)
ואפשר גם להוסיף כקראנץ' לכריכים או המבורגר|צילום: שרון ברקוביץ, ברקו מייד

לעוד מתכונים קלים שאשכרה אפשר להכין בבית עקבו אחרי BERKO MADE בפייסבוק ובאינסטגרם או בקרו באתר.

בתיאבון!