ביצים ממולאות
אי אז, בעונה השנייה של "מאסטר שף", הכין איש יקר בשם זהר ארנון מנה מופלאה של ביצים ממולאות - אבל מושקעות באמת, לא חלמון מעורבב במיונז. מאז ועד היום המתכון הזה בליבנו, ובחג הקרוב אנחנו לגמרי בונים עליו
- זמן עבודהשלושת רבעי שעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים :
6 ביצים קשות
בצל
שמן זית
1 כפית שום קצוץ דק
1 כף גדושה מיונז (או יותר)
1 כפית גדושה חרדל דיז'ון
רבע כפית מלח
רבע כפית פלפל שחור גרוס
3 מלפפונים קטנים כבושים במלח
6 קורנישונים קטנים
2 כפות עירית קצוצה דק
1 כפית גדושה שמיר קצוץ דק
1 כפית גדושה פטרוזיליה קצוצה דק
2-3 צנוניות
12 פסים דקים של אנשובי כבוש בשמן
מעט פפריקה, לפיזור מעל
אופן ההכנה:
1 מרתיחים מים עם מלח ומבשלים את הביצים כ-10 דקות אחרי תחילת הרתיחה. מעבירים את הביצים למי קרח, לצינון.
2 קוצצים דק את הבצל ומטגנים בשמן זית עד הזהבה. לקראת הסוף מוסיפים את השום. מצננים.
3 מקלפים את הביצים, חוצים אותן ומרוקנים את החלמונים לקערה בינונית. את חצאי החלבון מסדרים על צלחת.
4 מועכים היטב את החלמונים, מוסיפים מיונז ומערבבים לקבלת משחה חלקה (ייתכן שיהיה צורך בעוד קצת מיונז). מוסיפים את החרדל ומערבבים. מתבלים במלח ופלפל.
5 מוסיפים את הבצל והשום המטוגנים, מערבבים היטב וטועמים. מתקנים תיבול אם צריך.
6 מנגבים היטב את המלפפונים החמוצים והקורנישונים וקוצצים דק. מוסיפים לתערובת יחד עם העירית, השמיר והפטרוזיליה. מערבבים.
7 ממלאים את החללים של חצאי הביצים במלית.
8 פורסים את הצנונית לפרוסות דקיקות ונועצים בכל חצי ביצה פרוסת צנונית. מקשטים בפס אנשובי ובעוד מעט עירית, בוזקים מעט פפריקה אדומה ומגישים.