צילום׃ SK Photography 87, ShutterStock

ביצים ממולאות

אי אז, בעונה השנייה של "מאסטר שף", הכין איש יקר בשם זהר ארנון מנה מופלאה של ביצים ממולאות - אבל מושקעות באמת, לא חלמון מעורבב במיונז. מאז ועד היום המתכון הזה בליבנו, ובחג הקרוב אנחנו לגמרי בונים עליו

זהר ארנון | מאסטר שף | פורסם 27/03/18 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.6 42 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

6 ביצים קשות

בצל

שמן זית

1 כפית שום קצוץ דק

1 כף גדושה מיונז (או יותר)

1 כפית גדושה חרדל דיז'ון

רבע כפית מלח

רבע כפית פלפל שחור גרוס 

3 מלפפונים קטנים כבושים במלח

6 קורנישונים קטנים

2 כפות עירית קצוצה דק

1 כפית גדושה שמיר קצוץ דק

1 כפית גדושה פטרוזיליה קצוצה דק

2-3 צנוניות

12 פסים דקים של אנשובי כבוש בשמן

מעט פפריקה, לפיזור מעל

אופן ההכנה:

1 מרתיחים מים עם מלח ומבשלים את הביצים כ-10 דקות אחרי תחילת הרתיחה. מעבירים את הביצים למי קרח, לצינון.

2 קוצצים דק את הבצל ומטגנים בשמן זית עד הזהבה. לקראת הסוף מוסיפים את השום. מצננים.

3 מקלפים את הביצים, חוצים אותן ומרוקנים את החלמונים לקערה בינונית. את חצאי החלבון מסדרים על צלחת.

4 מועכים היטב את החלמונים, מוסיפים מיונז ומערבבים לקבלת משחה חלקה (ייתכן שיהיה צורך בעוד קצת מיונז). מוסיפים את החרדל ומערבבים. מתבלים במלח ופלפל.

>> כל המתכונים לפסח

_OBJ

5 מוסיפים את הבצל והשום המטוגנים, מערבבים היטב וטועמים. מתקנים תיבול אם צריך.

6 מנגבים היטב את המלפפונים החמוצים והקורנישונים וקוצצים דק. מוסיפים לתערובת יחד עם העירית, השמיר והפטרוזיליה. מערבבים.

7 ממלאים את החללים של חצאי הביצים במלית.

8 פורסים את הצנונית לפרוסות דקיקות ונועצים בכל חצי ביצה פרוסת צנונית. מקשטים בפס אנשובי ובעוד מעט עירית, בוזקים מעט פפריקה אדומה ומגישים.