צילום׃ דן לב, קוואקר

מיני פשטידות ברוקולי עם גבינה בולגרית

אם אתם מארחים רגע לפני פסח, קבלו מתכון לפשטידות קטנות שישגעו את האורחים: ברוקולי, צנוברים, גבינה מלוחה ועוד דברים טובים. עם סלט קטן בצד, אתם מסודרים לחלוטין

| קוואקר | פורסם 13/03/13 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.7 19 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

ל-12 פשטידות בתבניות מאפינס או 24 בתבניות שקעים:

שמן זית

מלח

1.1 ק"ג ברוקולי (2 פיסות בינוניות-גדולות, משקל ברוטו, כולל קליפה)

200 גרם גבינה בולגרית 16% שומן

3 ביצים L

1 כוס (95 גרם) קוואקר (שיבולת שועל קצוצה, אינסטנט)

170 גרם (1 כוס + 3 כפות) קמח לבן

1 כפית אבקת אפייה

פלפל שחור גרוס גס

לעיטור: 35 גרם (כ-1/3 כוס) צנוברים

כלים:

תבנית מאפינס מסיליקון או תבנית שקעים

מברשת למשיחה

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית מאפינס מסיליקון או תבנית שקעים במעט שמן זית, בעזרת מברשת למשיחה.

2 מכינים סיר מלא מים רותחים מומלחים על אש גבוהה.

3 קוטמים את גבעולי הברוקולי, מפרידים את ראשי הברוקולי לפרחים/חותכים גס ומניחים בסיר. מבשלים במשך 5-6 דקות, מסננים היטב ומעבירים למעבד מזון.

4 מוסיפים 2 כפות שמן זית וטוחנים את הברוקולי עד לקבלת מחית חלקה.

5 מוסיפים גבינה בולגרית וביצים ומעבדים עד לקבלת מחית חלקה.

6 בקערה קטנה מערבבים קוואקר, קמח ואבקת אפייה. מוסיפים לתערובת ומעבדים עד להִטמעות- ולא מעבר לכך.

7 מתבלים במעט מאוד מלח (הזהרו בכמות, משום שהגבינה מאוד מלוחה) ומעט פלפל שחור גרוס גס. מעבדים עד לקבלת מחית חלקה. אם רוצים, טועמים ומתקנים תיבול.

8 יוצקים את התערובת לתבנית עד 2/3 גובה השקעים, מפזרים צנוברים ומכניסים לתנור. אופים במשך 50 דקות או עד שהצנוברים מוזהבים היטב/מושחמים קלות וקיסם הננעץ בפשטידות יוצא יבש. מוציאים, מצננים מעט ומחלצים מהתבנית. משמנים שוב במעט שמן זית וממשיכים כך עם יתרת העיסה. מצננים במשך 10 דקות לפחות ומגישים.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!