צילום׃ אסף אמברם, mako אוכל
כעכים מלוחים
תה נענע וכעכים מלוחים זה שילוב שללא ספק תוכנן על ידי השגחה עליונה כלשהי. לנו רק נותר לדאוג למתכון שווה לכעכים האלה, כזה ששומר על פריכות, לא מצריך יותר מדי עבודה ואפילו נותן טוויסט מגניב לטעם המוכר
ענת לבל | mako אוכל
| פורסם 22/02/17
- זמן עבודהשלושת רבעי שעה
- זמן הכנהשעה ושלושת רבעי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (35 מנות):
חצי קילו קמח
1 כף שמרים יבשים
חצי כוס שמן קנולה
חצי כוס מים פושרים
2 כפיות מלח
2 כפות עראק
2 כפות גרגירי כוסברה שלמים
100 גרם חמאה רכה, בטמפרטורת החדר, חתוכה לקוביות קטנות
לציפוי:
1-2 ביצים טרופות
שומשום
קצח
אופן ההכנה:
1 מערבבים בקערת המיקסר את הקמח והשמרים. מוסיפים שמן, מים, מלח, עראק וגרגירי כוסברה, ולבסוף מוסיפים את החמאה. מערבבים עד שהבצק הופך לאחיד.
2 משאירים בקערת המיקסר ומכסים במגבת לחצי שעה.
3 מחלקים את הבצק לשלושה חלקים, ומשאירים שניים מהם מתחת למגבת. מהחלק השלישי חותכים חתיכות, מגלגלים לגלילים וסוגרים לכעכים. ממשיכים עד שמסיימים את כל הבצק ומסדרים את הכעכים בתבנית מרופדת נייר אפייה.
4 מחממים תנור ל-180 מעלות, מורחים כל כעך בביצה וטובלים בשומשום ו/או בקצח.
5 אופים 25-30 דקות, עד שהכעכים מזהיבים קלות. מצננים ומגישים לצד כוס תה עם נענע.